Vad är ett enzym Peel?

April 11

Ett enzym peeling är en skönhetsprodukt som används för att djupt rengöra och dyka upp igen huden i ansiktet genom att behandla de övre skikten av hudvävnad. Denna produkt kallas skal eftersom det bokstavligen hjälper att skala döda hudceller bort av huden. Genom att ta bort döda hudceller, är ansiktet kvar tydligare med en jämnare ton och struktur. Genom att ta bort döda celler från huden, dessa peeling bidra till att främja förnyelse inom friska hudceller. De kan också bidra till att minska synligheten av ärr, åldersfläckar och rynkor.

Ett enzym peeling görs ofta med frukt enzymer som både ger näring åt huden och hjälper till att kasta av döda hudceller. De mest populära är de enzymer som finns i papaya, men vissa peeling och liknande produkter använder också enzymer från gröna äpplen. Huden-gynnar egenskaper finns också i ananas, pumpa, och aloe.

Ibland dessa typer av peeling kallas reparativ enzym peeling. Detta beror, i färd med att skala bort döda hudceller, huden återställs och blir friskare och mer kunna läka och förnya sig. Ett sätt att ett enzym peeling kan förbättra hudens hälsa är genom att minska akne. Genom grundlig rengöring porerna och ta bort döda hudceller som kan täppa till porerna, kan ett skal bidra till att förbättra tydligheten i huden.

Ett enzym skal skiljer sig från en kemisk peeling i att det är mycket mer subtil i sin effekt. Medan ett enzym peeling brukar kan köpas över disk och tillämpas hemma, bör kemisk peeling endast tillämpas av en hudläkare eller hudvård specialist. Dessutom kemisk peeling brukar ta betydligt fler hudlager än de som görs med frukt enzymer. En kemisk peeling kan lämna huden mycket känslig och kräver återhämtningstid under vilken patienten måste tillämpa Medicated lösningar och intensiva hudkräm för huden. Även efter några kemisk peeling, solljus måste undvikas.

För att uppskatta de bästa fördelarna med ett enzym peeling, rekommenderar de flesta hudläkare upprätthålla en rutin för exfoliering. Genom att använda en veckodjuprengörande mask, ansikte polish, eller någon annan stark peeling, kan fördelarna med den avdrag åtnjutas under en längre tidsperiod. Naturligtvis är det till hjälp att återapplicera enzymbehandlingen vid regelbundna intervall samt. Om huden blir torr eller irriterad, är det viktigt att sluta använda alla peeling och exfolierande eller åtminstone använda dem med mindre frekvens.

  • Ett enzym peeling hjälper till att avlägsna döda hudceller.
  • Ett enzym peeling kan bidra till att minska uppkomsten av ärr, åldersfläckar och rynkor.
  • Vissa peeling använder enzymer från gröna äpplen.
  • Peels att minska akne ärrbildning kan användas tillsammans med andra utvärtes behandlingar om finnar är fortfarande närvarande.