Vilka är de bästa tipsen för Pond Landscaping?

July 15

Vid planering damm landskaps, är det viktigt att välja växter som passar en våt miljö. Vissa växter trivs i dessa miljöer, medan för andra, kan kontinuerlig fukt vara dödligt. Det är också viktigt att bestämma alla växter toxicitet, särskilt om det finns djur på fastigheten som kan dricka från dammen vattnet. Om möjligt, kan det vara en god idé att skissa dammen området, eftersom detta skulle kunna vara till hjälp för att bestämma placering av växter och andra landskapsarkitektur accenter.

Ofta är den bästa källan när man planerar damm landskaps expertråd. En plantskola eller landskapsspecialist kan oftast hjälpa till att identifiera olika typer av växter som kommer frodas i en damm miljö. Dessutom har många böcker finns tillgängliga som är ägnat att plantera liv i eller kring vattenmiljöer. Även böckerna kan vara till hjälp, är en lokal plantskola mycket mer sannolikt att vara väl informerade om lokala klimat och jordar, och kan vara bättre på att erbjuda individualiserad rådgivning.

Några populära val för växter som används i damm landskaps omfattar olika typer av liljor, ormbunkar, och träsk ros. Träd som föredrar sumpiga miljöer inkluderar pilar, sycamores och cypress. Dessa är bara några exempel, och klimathänsyn måste spela en roll i att bestämma vilka växter som ska användas. Detta är ytterligare en anledning att använda en lokal plantskola eller garden center skulle kunna visa sig ovärderligt, och i de flesta fall, arbetare bör kunna erbjuda information om vilka växter att undvika om det finns husdjur eller boskap med tillgång till dammen.

Det är möjligt att använda växter för damm landskaps som inte nödvändigtvis är lämpliga för våta miljöer, men att göra det kan kräva extra planering och arbete. Ett sätt att lägga dessa anläggningar är att installera förhöjda plantering sängar runt dammen. Om det görs på rätt sätt, kan detta skydda växter från fukt. För bästa resultat bör dessa sängar inte installeras vid kanten av dammen, men ställer tillbaka några meter.

En skiss eller ritning kan vara ett utmärkt sätt att hjälpa föreställa hur dammen området kan se ut när trädgårdsanläggningen är klar. Det kan hjälpa till att identifiera områden som kan behöva mer uppmärksamhet, liksom områden som kan komma att overplanted. Dessutom, att ha en skiss över området fram till en plantskola kan hjälp att välja växter av rätt höjd och massa.

Damm landskaps inkluderar ofta trädgårds accenter såsom fontäner, stenar och stenblock. Det kan också vara en god idé att planera en sittgrupp. Även bänkar är ett självklart val, kan stora stenblock med plattade ytor också användas. Använda stenblock för sittplatser skulle kunna fungera speciellt bra om en mer naturlig look önskas.

  • Många människor använder ormbunkar som damm bård.
  • Landscapers försöker ofta göra dammar ser naturliga ut.