Vad är en Fight Song?

September 15

En kamp låt är en låt förknippad med en specifik idrottslag, sjungas av fans att uttrycka solidaritet och få glada om idrottsmatcher. Fight låtar används också för att samla massorna på idrottsevenemang, och termen används i förlängningen att hänvisa till någon låt som används för att piska upp eller väcka en folkmassa. Medan termen är amerikanska ursprung, kan den praxis ses runt om i världen, med andra länder som använder termer som "laget låten" eller "sport anthem" för att hänvisa till en kamp sång.

Fight låtar kan hittas på alla nivåer av atletisk konkurrens, från Little League till professionella team. College idrotts- lag brukar använda en kamp sång i samband med sin institution som helhet, så samma kamp låten kommer höras på basket möter, fotbollsspel, och så vidare. Andra kamp låtar är kopplade till en viss grupp, snarare än en större organisation.

En typisk kamp låt är väldigt lätt att lära, med grundläggande Rhyming texter och en enkel takt. Åskådare på en sport kan spontant brista ut i sång, eller de kan ledas av cheerleaders och band. Fight låtar är också ofta spelas när lag tar fältet eller poäng så att fansen kan uttrycka sin entusiasm. Maskoten av laget kan också refereras i kampen sången, med laget maskotar dansar tillsammans när de hör kampen sången som utförs. Vissa kampen låtar refererar specifika rivaler: USA: s flotta slåss sång, till exempel, innehåller ett avsnitt om sjunkande armén.

Enligt Merriam-Webster, användningen av termen "slåss song" så får du 1954, även om idrotts- lag hade säkert tema låtar och hymner före denna period. Fight låtar tjänar att förena en skara fans över sociala, färg, religiösa, och klassbarriärer, ger dem möjlighet att uttrycka solidaritet med sina lag och med varandra. Universitet och högskolor använder ofta kampen låtar på elev rallyn, oavsett om idrotts- lag är närvarande, för att uppmuntra eleverna att känna sig som en del av en större helhet.

Kampen sång är nära relaterad till stadion hymn. Stadium anthems är generiska låtar spelas över stadion högtalare för att få åskådarna entusiastiska. Många stadion anthems referera sina hemmagrupper eller omfatta delar av kampen låtar tillsammans med popmusik, medan andra omfattar delar av ikoniska musik som alla fans känner igen och associera med sportevenemang.

  • Fight låtar är ofta leds av band och cheerleaders.
  • Fight låtar kan ofta höras på college fotbollsmatcher.