Vad är Elephant Ears?

May 9

Den beskrivande namnet på denna tropiska växten säger allt. Bladen av elefant öron är formade som öronen på en elefant, och trädgårdsmästare njuta av dem för deras stora, iögonfallande bladverk. I många sorter, kan bladen växa upp till 3 meter lång (0,91 meter) och 2 meter bred (0,6 meter). De kan lätt bli i fokus för någon trädgård, gränsen eller stig. Deras storlek och form kan även dra ögat till en tidigare ignorerade hörn av trädgården.

Elefant öron tillhöra flera växtfamiljer, bland caladium, colocasia och alocasia. Oftare är colocasia kallas taro, och caladium kallas änglavingar. Mer än 200 sorter finns, några med brokiga blad, som Nancyâ € s Revenge, och några med volang blad, som det passande namnet Volanger och Black Ruffles. En typ barn kommer att älska är Musse Pigg, som har stora blad formade som en silhuett av den berömda musen. Caladiums kommer också i rosa, vita och röda sorter.

Vanan att elefant öron är att skicka upp ett enda blad per stjälk, med stjälkarna växer nära varandra i klumpar. Under optimala förhållanden vissa sorter, såsom svart bläddrade Black Magic, kan producera en klump av bladverk upp till 6 meter hög (1.83 meter) och lika bred. I sina infödda tropikerna, kan elefant öron växa ännu större. En sort, Colocasia Gigantea, har varit känt för att nå 10 fot (3,05 meter) höga.

I områden med varma somrar, såsom den amerikanska södern, kan elefant öron brinna i full sol och skulle göra bättre med lite skugga på eftermiddagen. I kallare områden med mindre intensiv hetta, kan full sol vara precis vad de behöver för att trivas. Oavsett var de planteras, kommer elefantöron ge sitt bästa och största show om de får massor av vatten och gödningsmedel.

I ett varmt klimat, kommer elefant öron tillbaka år efter år. I kallare klimat, rotknölar, som vissa människor felaktigt refererar till som knölar eller lökar, måste grävas upp innan en hård frost och förvaras över vintern i en skyddad plats. Om den lämnas i marken, kommer de att dö under en kall vinter.

  • Elefant öron är också kända som taro, som är en stapelföda i Hawaii.
  • Stjälkar och blad av en elefant öra anläggning kan kokas och ätas.