Vad är en blind fållsömsfot?

June 8

Alla symaskiner har en pressarfot som används för att hålla tyget som sys på plats mot en nål platta. Foten sänks att utöva påtryckningar på tyget och håll den platt så nålen kan sy fast genom tyget. Mellan varje söm, en liten uppsättning tänder på stygnplåten förskott eller matar materialet ett förinställt avstånd beroende på vilken typ av sömnad görs.

I denna sömmar process, flera åtgärder inträffar. En övertråden kommer ut av en spole rinner ner genom nålsögat som kommer att flytta upp och ner. Pressarfoten styr tyget som nålen slag genom tyget att låsa med tråden från en spole under plattan. Denna åtgärd skapar spärr stygnen som håller tygstyckena tillsammans för att göra en söm eller fåll.

Standarden eller allrengöringsmedel pressarfot som kommer med alla symaskiner används främst för utilitaristisk, och några dekorativa, fungerar. Men, som i alla företag, gör rätt verktyg för rätt jobb varje uppgiften lättare. Idag finns en mängd olika specialpressarfötter som skapats för specifika uppgifter tillgängliga för att göra jobbet enklare, snabbare och roligare.

Den blinda fåll fot är en sy tillbehör som ersätter allround pressarfot. Denna speciella fastsättning låter sömmerskan skapa nästan osynliga stygn. Professionella och hobby avlopp både har kommit att förlita sig på den blinda fållen foten sy fastsättning.

Medan vanliga pressarfot kan användas för olika längd sömmar, är en heldragen linje av tråden fortfarande synliga på utsidan av det föremål som sys. Vid användning av blinda fåll foten, stygnen på utsidan av tyget fångsten bara en tråd eller två av tyget, medan på insidan av fållen, stygnen är mycket långa och bidra till att säkra den vikt under delen av tyget och därigenom skapa en mer snyggare utseende på båda sidorna.

Vid ett tillfälle, var detta exakt, fina sömmar åstad hand. Den blinda fåll fot, föreskrivs dock ett professionellt utseende fåll för praktiskt taget alla klädesplagg, inklusive byxor, kjolar, jackor, och även draperier. Osynlig fållsöm fötter kan också användas för olika typer och vikter av tyg från chiffong att sträcka på tunga, texturerat tyger. Dessutom använder osynlig tråd (en tydlig glödtråd) i nålen med vanlig sytråd i spolen ger en fållsöm ännu svårare att upptäcka.

  • En blind fåll fot kan ersätta den traditionella pressarfot.