Vad är Wireless HDMI?

May 23

Trådlös HDMI omfattar i princip alla system genom vilket någon kan ha en signal med hög definition (HD) skickas mellan två eller flera enheter trådlöst. En hög definition multimedia interface (HDMI) är en typ av anslutning mellan enheter som möjliggör en HD-signal som ska skickas och tas emot av dessa enheter. Detta är ett standardiserat format som har blivit synonymt med HD-sändningar och anslut HD-enheter, t.ex. Blu-ray-spelare och HD-tv (HDTV). Trådlös HDMI är inte en enda, standardiserad teknik, och är helt enkelt en generaliserad term för alla typer av trådlös teknik som används för att överföra HD-signaler.

Termen "trådlösa HDMI" har inte officiellt sanktionerad av HDMI Licensing LLC, som äger varumärket på begreppet "HDMI." Detta beror på det faktum att det inte finns några standarder för trådlös HDMI och termen är vardagligt i naturen och i slutändan meningslösa i ett strikt, tekniska sätt. HDMI är anslutningen och den typ av tråd som används för att ansluta två eller flera HD-enheter till varandra. Denna typ av anslutning har genomgått en rad förbättringar och revideringar av standarder som styr det, ofta sedd genom versionsnummer som "HDMI 2.0."

Trådlös HDMI refererar helt enkelt till någon typ av hårdvara som kan användas för att överföra HD-signaler trådlöst, som sedan kringgår eller lägger till användningen av HDMI-kablar. Denna typ av system kan användas av någon som önskar genomföra ett HDTV på en vägg utan att inkludera de olika enheter som han eller hon önskar ansluta till det. Dessa anordningar kan, istället, vara ansluten till en trådlös sändare, även i ett annat rum, som sedan sänder en signal till en trådlös mottagare monterad på baksidan av HDTV. Detta skapar en "trådlös HDMI" anslutning, även om en HDMI-kabel inte ansluter enheter till TV: n.

När denna typ av trådlösa HDMI först infördes, var det ganska dyrt och det ursprungliga priset punkten var oöverkomliga för många användare. Kostnaderna för dessa enheter har gått ner betydligt, men många användare fortsätta att vänta innan utnyttja sådana system. Detta är ofta knutna till det faktum att trådlöst HDMI fortfarande inte är standardiserad, vilket innebär att olika system kan använda olika metoder för trådlös anslutning och har olika kvalitetsnivåer. Många teknik konsumenter föredrar att vänta på standardiserade system som bättre garanterar hög kvalitet och tillförlitlighet i de produkter som omfattas av sådana standarder.

  • Sändaren och mottagaren i det trådlösa HDMI-systemet behöver inte en direkt siktlinje.