Vad är ett checkhäfte register?

May 31

En checkhäfte register är en form som följer kontroller i syfte att spåra och balansera kontroll konton. En checkhäfte register kommer i allmänhet som ett litet häfte som kan införas i ett checkhäfte omslag tillsammans med kontrollerna. Det finns särskilda områden ingår i checkhäfte register form som hjälper kontohavare spåra sina utgifter och balansera sina checkhäfte.

De särskilda områden som ingår på ett checkhäfte register är utformade för att spela in detaljerad information. Datumet en transaktion görs, checknumret, ett memo linje för inspelning vem eller vad en check skriven för eller en debitering gjordes, och ett fält för registrering av beloppet på checken eller betalkort är vanliga områden. Ett extra fält för att spela in några insättningar eller krediter till kontot och en slutlig fält för att bära en löpande totala summan ingår också. Det finns oftast ytterligare fält för att markera indikatorer när varje kontroll har rensat samt en kolumn för att markera om köp eller kostnad är avdragsgill.

Att hjälpa till att hantera sin egen ekonomi, är ett checkhäfte register viktigt att spåra utgifterna och att balansera kontot mot en månatlig bank utfärdat uttalande. Den kompletta vilken utsträckning ett checkhäfte register används är upp till den enskilde kontoinnehavaren, men fullständig registrering gör spårning, inspelning och budgetering ekonomi betydligt enklare än utan bra skivor. Småföretagare kan också hitta register som förs i deras checkhäfte register viktigt att slutföra sina skatter.

Om du är som många människor som gör ett dåligt jobb med inspelningen kontrollera information i en checkhäfte register, kan du överväga att utveckla nya vanor. Genom att spela in detaljerna i varje köp eller kostnader betalas med en check, du inte bara se var dina pengar går, men har också ett register över eventuella avvikelser som kan uppstå. Sällan gör checkhäfte registrerar balans ut till öre jämfört med kontoutdrag pga mänskliga räknefel, men med ett register över kostnader är till stor hjälp när man planerar en personlig budget.

Finansiella experter rekommenderar att hålla checkhäfte register och motsvarande kontoutdrag under en period av minst ett år från dagen för den sista kontrollen registreras. Du kan lagra dem i mappar i lådor eller i plastbackar som utsetts till personliga rekord. Stapla på checkhäfte register och de uttalanden tillsammans, linda ett gummiband runt dem, och markera dem med ett datum. Detta sätt om du vill se vad din elräkning eller livsmedelskostnader uppgick under de senaste sex eller tolv månader, har du en lättillgänglig rekord.

Om du aldrig har använt en checkhäfte register i samband med ditt lönekonto eller aldrig skriva ut checkar ut från ditt konto, men bara använda ett betal- eller kolla kortet, kan du be någon på din bank för att visa dig det bästa sättet att spåra dina utgifter och fullständig ditt register. Stellar finansiella journalföring som denna är det bästa sättet att korrekt och effektivt hantera din ekonomi.

  • En checkhäfte register kommer att användas för att hjälpa till att balansera ett checkkonto.