Hur väljer jag det bästa Angioödem behandling?

March 27

Det finns begränsade behandlingsalternativ för angioödem så ditt val kommer förmodligen inte att vara där angioödem behandlingsalternativ att plocka, men i om de vill ta emot behandling alls. Detta beror på att angioödem vanligtvis går iväg på egen hand. När någon med angioödem genomgår behandling, är det oftast för att ge befrielse från besvärliga eller kvarstående symtom. Om du väljer att ta emot angioödem behandling, skulle du förmodligen använda antihistaminer eller kortikosteroider; Om din angioödem är genetisk, kan du behöva medicinering som riktar blodproteiner.

Angioödem i sig är ett medicinskt tillstånd som orsakas av en allergisk reaktion. Sällan är villkoret ärvs. Det liknar nässelutslag, men svullnaden som uppstår utvecklar djupare i huden.

Symtom på angioödem är svullnad och bård. Svullnad brukar utvecklas kring ögon och läppar, och welts kan vara kliande och smärtsamt. I svåra fall kan svullnaden vara så plötslig eller allvarlig att den orsakar magkramper eller andningssvårigheter. Om du upplever problem med att andas på grund av svullnad i halsen, måste du besöka akuten.

Du behöver inte angioödem behandling om ditt tillstånd är mild, eftersom det kommer att läka inom några dagar. För en måttlig eller svår fall antihistaminer erbjuda befrielse från klåda och svullnad. Antihistaminer finns med eller utan recept och kan klassificeras som första generationen eller andra generationen. I allmänhet, är skillnaden mellan första och andra generationens antihistaminer som de i den andra generationen är mindre benägna att göra dig dåsig. Exempel på antihistaminer innefattar desloratadin, difenhydramin och loratadin.

Förutom antihistaminer, orala kortikosteroider, såsom prednison, kan vara till hjälp i svåra angioödem behandling. Orala kortikosteroider kan minska klåda, rodnad och svullnad på ett tag. I allmänhet är det inte säkert att engagera sig i långvarig användning av denna typ av medicinering. Du kan också prova att använda lokala kortikosteroider, men oftast, ger de inte mycket befrielse från klåda i samband med denna typ av tillstånd.

I fallet med ärftlig angioödem, måste du ta emot injektioner som är riktade till särskilda blodproteiner, att hantera eller kontrollera ditt tillstånd. Berinert & reg, Cinryze och ecallantide är exempel på läkemedel som hjälper till med detta. Berinert & reg hjälper till med akuta attacker som förekommer i ansiktet och magen medan ecallantide arbetar med akuta attacker som helst på kroppen. Cinryze förhindrar ett angioödem attack uppstår i första hand. Du kan lära dig att injicera Cinryze och administrera det till dig själv med några dagar.

  • Ett antihistamin kan hjälpa till att minska svullnad och klåda orsakade min angioödem.
  • Orala kortikosteroider, såsom prednison, kan vara till hjälp i svåra angioödem behandling.