Hur Design Produkter med Operations Management i åtanke

February 19

En stor del av en produkts kostnad för att tillverka bestäms av produktdesign själv. Designen påverkar verksamheten och bestämmer hur många komponenter utgör produkten och dikterar hur dessa komponenter måste samarbeta för att ge produktens nödvändiga funktioner. Överväg att använda en del av dessa designtekniker att framgångsrika företag använder vid utveckling av produkter.

För länge sedan, produktdesigners utvecklat nya produkter utan någon tillförsel från tillverkningsingenjörer. Denna "kasta den över muren" tillvägagångssätt ofta resulterat i konstruktioner som var svåra att tillverka och som uppkommit högre än nödvändigt produktionskostnader.

De flesta företagen deltar nu i parallellutveckling, vilket ger produktdesign och processdesign personal tillsammans tidigt i designfasen. Detta gör att tillverkningen har input till utformandet och lägga fram förslag om hur man bäst kan utforma en produkt som minimerar produktionskostnader. Detta möte mellan produkt- och processdesign sinnen är vanligtvis kallas design för tillverkning (DFM).

Den DFM revolutionen har lett till designen för revolutionen. Efter i hälarna på DFM, är varje aspekt av produkten beaktas vid konstruktionen, och detta genererar ett hav av DFXs - du fyller i X. Här är några exempel:

  • Design för montering (DFA): Detta liknar DFM och fokuserar enbart på hur man designar för enkel montering och för minskad monteringstid. Åstadkomma detta genom att designa en produkt med få delar och genom att göra gränssnittet mellan komponenterna enkla, såsom att utforma snäpp ihop delar istället för delar som måste skruvas ihop.
  • Design för logistik (DFL): Detta innebär att utforma en produkt för enkel transport från tillverkning till kund. Med stigande transportkostnader, är betydelsen av DFL bara ökar. Använda DFL, företag design och paketprodukter för att minimera tvungen att skicka utrymme.
  • Designa för hållbarhet: Företag designar nu produkter med produktens uttjänt i åtanke. Miljöhänsyn tvingar designers att överväga hur en produkt kan återanvändas eller återvinnas. Exempel inkluderar att utforma en bläckpatron som enkelt kan återfyllas och införliva biologiskt nedbrytbara material i produkten.
  • Designa för service: Under hela sin livscykel, många produkter behöver service eller repareras. Beroende på hur komponenterna är placerade i konstruktionen, kan de vara lätt eller svårt att komma åt när tjänsten behövs.
  • Design för pålitlighet / kvalitet (DFR, DFQ): Kvalitet inte bara hända, och det är inte enbart ansvar tillverkningen. DFQ erkänner att kvaliteten börjar i produktens design.