Vad är Chelone?

April 16

Chelones blommar perenner infödda till östra Nordamerika; De är kända för att vara robusta örtartade växter. På grund av den unika formen på sina blommor, är de ofta kallas turtleheads. De blommar oftast i olika nyanser av vitt, rosa, eller lila under sensommaren eller tidig höst.

Namnet "Chelone" kommer från det grekiska ordet för sköldpadda. Det kom förmodligen om eftersom blomningarna av Chelone likna små sköldpadda huvuden. I den grekiska mytologin, nymfen Chelone hånade Zeus och Heras giftermål, och, som ett resultat, hon förvandlades till en sköldpadda.

Chelones växa både som blommor och trädgårdsväxter. De föredrar områden med fuktig jord, såsom kärr, mossar, bäckar och skogar. När odlas i en trädgård, de blomstra med regelbunden vattning och kan planteras i antingen soliga eller delvis skuggade områden.

Vid plantering Chelone, trädgårdsmästare traditionellt utrymme plantorna 18-24 inches (45-60 cm) från varandra. Även om de har varit kända för att växa så högt som 60 inches (150 cm), de flesta Chelone växa till mellan 24 och 36 inches (60-90 cm) höga. I allmänhet Chelone föredrar jord med ett genomsnitt på hög syrahalt.

Frön av Chelone kan lätt samlas för plantering. Experter rekommenderar att lämna skida på anläggningen som de torkar. När de har torkat tillräckligt, kan skida knäckas öppen och fröna tillbaka.

Bladen av Chelone växer mitt emot varandra på stammen. De är glänsande och något ojämna i kanterna. Varje blad är oftast lång och smal.

Blommorna i Chelone har sagts att likna både lejongap och fingerborgsblomma. De växer oftast i klasar, och varje blomma kan liknas vid en liten sköldpadda huvud med en något skildes mun. Den "underläpp" av Turtle sport skägg.

Chelone finns i den östra delen av Nordamerika. Från Newfoundland till Florida, Minnesota till Mississippi, kan Chelone odlas både i bakgård trädgårdar och fläckig som en vildblomma på vägkanter och på ängar. De Wildflower sorter av Chelone tros ha rymt från privata trädgårdar någon gång i det förflutna, vilket resulterar i anläggningens spridning i naturen.

Vissa delstater i USA har dock insett att Chelone är en bristvara. Som ett resultat har flera stater märkta växten antingen hotade eller hotade. I Arkansas, till exempel, är rosenTurtle sorten hotad. Den röda Turtle är hotad i Kentucky och hotade i Maryland. Michigan klassificerar den lila Turtle som en utrotningshotad fabrik.