Vilka är de bästa tipsen för Strategic Account Management?

November 3

De bästa tipsen för strategisk kontohantering innebär att hitta sätt att utveckla, underhålla och utveckla relationer med kunder för att hjälpa ett företag eller en organisation uppfylla vissa mål. Det handlar om att hantera viktiga kundrelationer för att hjälpa kunden att tjäna mer pengar och göra vad som är nödvändigt för att upprätthålla dessa relationer. Organisationens strategi och planering kan vara den viktigaste tips för framgångsrik strategisk kontohantering. Att göra en fullständig bedömning av tävlingen tillåter kundansvariga för att hindra eventuella planer konkurrerande företag att locka bort företag. Att ta reda på vilka nya produkter och tjänster en kund kan erbjuda under det kommande året är en annan viktig aspekt av en framgångsrik strategisk kontohantering.

En gammal modell av hålla företagskunder inblandade har en stab av säljare som gjort samtal på dessa kunder. Ett nytt sätt handlar om att skapa en strategisk plan för att identifiera och välja de kunder som är ansvariga för det mesta volymen. Kundansvariga skapar sedan en strategi att fokusera alla ansträngningar på dessa kunder. Stora kunder kräver normalt en kontinuerlig tillförsel av nya och fräscha idéer för att hjälpa ett företag att lyckas och tjäna mer pengar. Strategiska account managers som levererar dessa nya idéer ta in mer vinst och ge ett mervärde till affärsrelationen. Om en kontoansvarig kan utarbeta en strategi för att hjälpa en kund att tjäna mer pengar, då account manager och hans företag kommer att tjäna mer pengar också.

Strategisk kontohantering innebär att ta reda på vad konkurrenterna gör och vad de kanske har att erbjuda en klient. Konto chefer utveckla metoder eller processer som syftar till att bedöma styrkor och svagheter i eventuella konkurrenter som kanske vill ta en klient bort. När styrkor och svagheter hos en konkurrent har fastställts, kan förebyggande åtgärder vidtas för att stärka relationen och avvärja alla försök att få tillgång till en klient. Till exempel, om en konkurrent erbjuder ett bättre pris för en tjänst till en befintlig kund, finner strategisk kontohantering ett sätt att matcha det priset, eller att lägga annat värde för att bibehålla den nuvarande relationen.

Ett annat tips för framgångsrik strategisk kontohantering innebär att ta reda på vilka nya produkter eller tjänster en kund kommer att erbjuda under de kommande månaderna och åren. Att hjälpa en kund att få sina nya produkter eller tjänster på marknaden och för att göra mer vinst kan bara bidra till att stärka relationen mellan den strategiska kundansvarig och klient. En account manager kan hjälpa en kund att hitta en mer passande tillverkare eller införa en ny reklambyrå för att bidra till att främja en ny produkt eller tjänst. Strategisk kontohantering hittar sätt att bli oumbärlig för sina kunder. Dessa strategiska kontohantering tips kan göra en verklig skillnad i en kunds totala framgång.