Lägga Elements till din webbsida med iWeb

February 8

Snow Leopard 窶 冱 iWeb program kan du designa fullfjädrad webbplatser. Förutom text och bilder, låter iWeb du lägga till ljud, filmer, länkar, knappar och mer. Listan över extramaterial kan du lägga till dina webbsidor med iWeb innehåller:

 • Ljud: Du kan lägga till en låt (komplett med volymkontroll, uppspelning / paus, och reglaget framsteg) till din sida! Antingen drar en ljudfil från ett Finder-fönster på din sida, eller klicka på knappen Ljud i mediebläddraren att välja en låt från din iTunes-samling. Du kan dra en bild till spelaren som visas.
 • Foton: Lägga till en ny bild ruta på din sida, drar ett foto från ett Finder-fönster till layoutavsnittet iWeb. Klicka på knappen Bilder i mediebläddraren att välja en bild från iPhoto-biblioteket, eller kasta försiktighet till vinden och dra en hel händelse eller ett album till din nya sida! iWeb tar hand om alla detaljer.
 • Filmer: Du kan dra ett filmklipp från ett Finder-fönster på din sida, eller klicka på knappen Filmer i mediebläddraren att välja en film från iMovie eller mappen Filmer.
 • Text: Välj Infoga竊探ext eller klicka på knappen Text i verktygsfältet.
 • Former: Klicka på Shape-knappen i verktygsfältet för att visa popup-menyn och klicka sedan på önskad form. (Don 窶 冲 glömmer att ändra storlek på den som du önskar med lådan handtagen.)
 • Widgets: Klicka på denna knapp i mediebläddraren att infoga en widget (en webb applet) till din sida. Till exempel ger HTML Fragment dig skriva HTML-kod direkt på plats på sidan, eller klistra in HTML-kod som du 窶 况 e kopierats från en annan webbplats. Du kan också infoga interaktiva Google AdSense annonser eller en Google Map. Hundratals andra komponenter finns också.

  Du kan flytta en widget som helst på en sida genom att dra den, och det kan ändra storlek precis som en textruta kan.
 • Länkar: Om du窶决e redigerar text och du vill infoga en webblänk väljer du Infoga竊辿yperlink. Du kan länka till en annan webbsida eller infoga en länk som automatiskt skickar ett e-postmeddelande till den e-postadress du uppger. Du kan också erbjuda en fil för nedladdning.

  iWeb kan automatiskt upptäcka e-post och webbadresser som du skriver i en textruta, så du don 窶 冲 måste använda Links menyn. För att aktivera denna funktion, välj iWeb 竊 単 referenser och klicka på Detect Automatiskt E-post och webbadresser kryssrutan för att välja den.
 • Knapp: Din webbsida kan innehålla knappar som gör att dina besökare att maila dig eller visa antalet träffar (besök) din sida har fått. Välj Infoga 竊 達 utton och klicka på ett alternativ för att lägga till eller ta bort en viss knapp. (Om alternativet menyn väljs, visas knappen på din sida.) Blogg och podcast sidorna kan också erbjuda RSS-flöden (för automatiserad hämtning av nya poster inom en webbläsare), abonnemang till dina podcaster och bildspel.

Med dessa verktyg kan du använda Tom sida mall för att skapa egna nya sidor.

De flesta webbdesigners rekommenderar starkt att du använder ett gemensamt tema för alla sidor på en webbplats. Naturligtvis kan du också hålla tungan ut vid dessa väldigt webbdesigners och väljer ett annat tema för varje sida! För att välja ett annat tema för en sida, öppna sidan i iWeb och klicka på Tema-knappen i verktygsfältet; Klicka sedan på önskad miniatyrbilden från popupmenyn. Ingenting 窶 冱 förlorade men det gamla utseendet på sidan, så experimentera till ditt hjärta 窶 冱 innehåll.