Brand Anställda med medkänsla använder Kritiska Conversation Skills

February 12

Avskeda en anställd är svårt, men kritiska konversation färdigheter kan göra även den svår process hanterbar. Genom ett kritiskt samtal, kan du hitta sätt att brand en anställd med medkänsla.

Kritiska konversationer, även när följs upp med handlingsplaner och utvärderingar, kan inte alltid vända de värsta artisterna på ett lag i åtminstone bra medarbetare. Ibland en anställd inte har förmåga eller vilja att få jobbet gjort. Om du vidta alla lämpliga åtgärder för att upprätthålla en anställning, utan framgång, kan det vara dags att gå skilda vägar och gå vidare.

Inte göra det ensam. Tänd någon utan att arbeta genom en organisations personalavdelning och inom ramarna för de företagets policy är som att ta en stor kryssningsfartyg genom norra Atlanten och glömmer att se upp för isberg. När du arbetar med din HR-avdelningen, använd dessa kritiska konversation färdigheter för att se till att alla går ifrån den anställde sägs upp i ett stycke.

Varför ska du bry dig om att låta en anställd ledighet med respekt? Anställda prata. Anställda posta saker på Internet. Anställda prata mer. Låta en anställd ledighet med avseende gör den slutliga interaktion med företaget så positiv som möjligt med tanke på omständigheterna.

Kritisk konversation färdighet: Var professionell och empatisk

Firing är inte kul. Att vara sparken är inte kul. Men du kan avfyra någon med medkänsla. Om allt annat misslyckas och din personalavdelning stödjer uppsägningen, håll dig till fakta och åtgärder när man går in i samtalet.

Använda grunderna i EDGE-modellen, navigera dig igenom ett bränning kritisk konversation:

  • Undersök data: The artist har inte slutfört handlingsplanen eller fortsätter att inte uppfylla förväntningarna på jobbet.
  • Utveckla alternativ: I denna situation, utveckla alternativ får en annan innebörd genom att informera om hur uppsägningen är det alternativ som ska användas.
  • Få flytta: Detalj uppsägning processen, vilka åtgärder som kommer att hända härnäst.
  • Utvärdera effekten: Ta reda på hur chefer kan lära av vad som ledde till skottlossningen och kanske hur man upptäcka potentiella prestandaproblem tidigare. Utvärdering kan också vara personlig reflektion över hur de kritiska konversationssteg användes effektivt.

Kritiska konversation brännings exempel

Här är två exempel på fakta action meddelanden som hjälper människor lämnar med respekt:

Fakta: "John, fyra veckor sedan utvecklade vi en handlingsplan för att förbättra dina resultat i laget. I varje möte vi har haft, har vi diskuterat att ingen av åtgärderna har varit klar. "

Åtgärd: "Vi har arbetat tillsammans för att försöka stödja dig att nå dina mål, men eftersom de inte har uppfyllts, jag kommer att vara avsluta din anställning. Jag skulle vilja använda detta möte för att gå igenom avslutningsprocessen. "

Fakta: "Janice, ditt försäljningsresultat har inte uppfyllt förväntningarna hos vår plan eller i teamet. Efter sex veckor, dina försäljningssiffror fortsätter att falla. "

Åtgärd: "Baserat på dessa fakta, är det dags att avsluta din anställning. Jag vill försäkra er om att jag ska göra allt jag kan för att stödja dig genom den här gången och övergång. Jag skulle vilja gå igenom processen nu. "

Även om uppsägningen kan verka som bara den sista droppen i en lång serie samtal, förtjänar det lika mycket uppmärksamhet och planering som alla tidigare konversationer.

Försök att motstå frestelsen att be om ursäkt ymnigt eller mjuka upp budskapet för mycket när du skjuter någon. Att säga "Jag är ledsen att jag måste låta dig gå, jag vill verkligen inte göra det här," sätter hela ansvaret på dig, snarare än att bara ange det faktum att detta är den åtgärd som har vidtagits för att en anställds prestation inte var 't upp till par (även efter många försök att hjälpa).

Fram till den grad att avfyra en anställd, bör en chef tar sig tid att skapa samarbetsplaner som inspirerar prestanda. När beslut tas att avskeda någon på grund av fortsatt dåliga resultat, bör åtgärden inte vara en överraskning. Ange bara fakta och handling tydligt, och sedan gå vidare till vad som händer härnäst.