Vad är en Konflikt Gratis Diamond?

September 27

En konflikt gratis diamant är en diamant som har certifieringen säkerställer köparen att det inte har kommit från områden där brottslingar styr diamanthandeln. Diamanter från områden som Sierra Leone, Angola och Kongo kallas ofta konfliktdiamanter eller blodsdiamanter. Detta beror på att diamanterna som erhållits från dessa områden har ofta varit på bekostnad av peopleâ € s liv. Människor som är lagligen utövar diamanthandeln i dessa länder löper stor risk för att bli mördad eller terroriseras av brottslingar som kommer stjäla sina diamanter och sälja dem. Genom att köpa en konfliktfri diamant, kan konsumenten lita på att de inte oavsiktligt bidragit till våld.

Oron förlust av liv kring dessa diamanter har lett till intresse i många västländer att få konfliktfria diamanter. Problemet är att det i regel omöjligt att identifiera skillnader mellan blodsdiamanter och konfliktfria diamanter. Detta har lett till att Kimberly Process av Diamond certifiering, där säljare och köpare accepterar att följa vissa regler när få diamanter, för att försäkra att de är konfliktfria. Den Kimberly Process försöker dokumentera alla diamanter, och deras rörelser genom den internationella marknaden. Denna internationella processen är inte obligatoriskt i alla länder, men vissa diamantköpare har gjort avtal för att enbart arbeta med diamanter som antas konfliktfri.

De ursprungliga avlastare för grov konfliktfria diamanter måste informera om hur diamanterna erhölls och tillräckliga bevis för att de i själva verket konfliktfria för att få certifieringen. Detta betyder inte alltid man kommer att köpa en konflikt gratis diamant, men återförsäljare som arbetar med enbart Kimberly Process certifierade diamanter är mer benägna att ha köpts lagligt erhållits diamanter. Den Kimberly Process kanske inte alltid fånga olagligt erhållna diamanter.

Människor intressant att köpa en konfliktfri diamant kan arbeta med återförsäljare som enbart köper certifierade diamanter. Just nu dock, canâ man € t garanteras en konfliktfri diamant, om man inte gräver det ur marken juridiskt och skär det oneâ € s själv.

Det finns vissa kännetecken för en konfliktfri diamant som kan hjälpa till med identifieringen. Australiska diamanter, till exempel, är i allmänhet konfliktfria och kan ha en lätt rosafärgad gjuten. Dessutom hjälper certifiering minimera risken för att köpa en blod diamant.

Många tror att sättet att stoppa utvecklingen av konfliktdiamanter är att bara köpa diamanter från återförsäljare som frivilligt köper Kimberly Process certifierade diamanter. Detta kommer säkerligen att bidra till att öka chanserna för att köpa en konfliktfri diamant, en som inte har erhållits på kostnaderna för othersâ € liv

  • De afrikanska länderna Sierra Leone, Angola och Liberia är stora producenter av konfliktdiamanter.
  • Konfliktfria diamanter inte kommer från länder där miliser eller krigsherrar gruvan dem för fonder.
  • Köpa en konfliktfri diamant tar lite forskning.
  • Platsen en diamant bröts från är viktigt att certifiera det som konfliktfritt.