Vad är en hand Salve?

October 15

Hand salva är en mycket tjock mjukgörare som används för att lugna torr och sprucken hud. Huden på händerna tar i allmänhet en mycket hårdare stryk än någon annan hud på kroppen. Dessutom är händer väldigt ofta utsatta för hårda tvål och rengöringsmedel som kan dra en hel del olja och fukt ur huden. För personer som arbetar med sina händer eller tillbringar en hel del tid i kallt väder, vilket kan lämna händerna nariga, kan handen salva erbjuda en hel del lättnad.

De flesta handen salvor är gjorda med naturliga oljor som olivolja eller jojobaolja och bivax. Dessa är de viktigaste ingredienserna som fylla fukten i huden. Det är också vanligt att handen salvor som ska göras med eteriska oljor. Hand salvor gjorda med tea tree olja är bra för människor som har små nedskärningar eller skrubbsår på sina händer. Detta beror på att tea tree-olja är en naturlig desinfektionsmedel och kan hjälpa till att läka sår samtidigt avvärja infektion. Det är även möjligt att köpa handen salva som är gjord med doftande eteriska oljor som lavendel och rosmarin. Många företag som säljer begagnade salvor erbjuda några sorter, varav en del är gjorda med eteriska oljor.

För att behandla mycket torra händer, först tvätta händerna i varmt vatten för att mjuka upp huden. Var noga med att inte använda en hård tvål eftersom det kommer bara att förvärra problemet. När händerna är varma och huden har mjuknat, gnugga en generös mängd salva i händerna. Var noga med att rikta fingertopparna och knogar, eftersom dessa är de delar som kap lättast. För en extra behandla, satte på sig ett par rena bomulls eller frotté handskar. Detta kommer att hjälpa till att hålla händerna varma som Salve sänkor i och gör sitt arbete.

Eftersom handen salvor är så tjock, de är i allmänhet inte bra för användning på andra delar av kroppen, särskilt i ansiktet. Använda en hand salve i ansiktet kan leda till alltför fet hud och finnar av blemmor. Det kan vara mycket bra för torra och nariga fötter. Följ samma instruktioner för fötterna som för händerna. Efter applicering slaven till fötterna, halka på ett par rena bomullsstrumpor. Hand salve kan också användas för att behandla torra eller spruckna armbågar och knän som också områden som är utsatta till torrhet.

  • Olivolja, länge använts för sin fuktande förmåga, är en naturlig produkt att använda som en hand salve.
  • Bivax kan användas till skapa handen salvor.
  • En hand salve kan inkludera eteriska oljor.
  • Hand salva kan användas för att behandla torr, sprucken hud.
  • Hand salvor kan hjälpa behandla skärsår och skrubbsår.