Vad är Ergonomiska Skador?

November 30

När folk pratar om ergonomiska skador, är de i allmänhet hänvisa till skador som händer från att göra gemensamma rörelser felaktigt. Detta kan innehålla saker som att lyfta föremål med en felaktig rörelse eller framåtlutad för långt när du gör ett jobb för en längre tid. Skador av detta slag är mycket vanliga på arbetsplatsen, och de kan hända i både krävande fysiska jobb och kontorsjobb. Många delar av utrustning utvecklas med ergonomiska skador i åtanke, och ibland folk måste lära sig nya sätt att röra sig så att de kan undvika att bli sårad.

Några ergonomiska skador inträffa på grund av repetitiva rörelser, medan andra kan hända på grund av en enda händelse. Det 鈥 檚 väldigt vanligt att dessa typer av skador vid en persons lederna. Ibland tar det år av ackumulerade arbete för att successivt försämras lederna, och ibland sker snabbt. En annan vanlig plats för ergonomiska skador i senor, eftersom de lätt kan bli inflammerad över tiden. Ett exempel på en gemensam senskada är tendinit som människor får när de skriver på datorns tangentbord i en dålig vinkel.

Ergonomiska skador kan vara en stor utgifterna för vissa företag. Beroende på arbetsprogrammen eller garantier att ett företag erbjuder, kan det ha att betala för vårdkostnader och erbjuda kompensation till arbetstagare som skadar sig själva på jobbet. Dessa skador kan också vara en stor dra på statliga pengar på platser där det finns nationella hälso- och sjukvård eller i fall av svåra funktionshinder. Detta har varit ett så stort problem att vissa företag har instiftat gripande förändringar för att undvika arbetstagarnas skador, och vissa regeringar har också i uppdrag revisioner till systemet.

Det finns många olika sätt att företag förändras för att undvika ergonomiska skador. Till exempel kan de ändra den typ av utrustning som används för ett jobb eller justera placeringen av viss utrustning. I många fall är en vanlig förändring undervisning arbetare hur man gör sitt jobb utan att skada sig själva. Till exempel kan arbetare måste lära en annan rörelse för att använda när du bär tunga föremål eller lära sig att böja utan att onödig belastning på ryggen.

När arbetarna lära sig att undvika ergonomiska skador, kan en annan svårighet att verkställa de nya förfarandena. Ibland arbetare kan vara resistenta mot förändring, eller de kan ha svårt att bryta dåliga vanor. Övervakningen från chefer krävs ofta för att hålla arbetarna på det nya programmet tills det nya beteendet blir vanliga.

  • Repetitiva rörelser av monteringslinjearbetare kan orsaka ergonomiska skador.
  • Repetitiva rörelser kan orsaka ergonomiska skador.
  • Ett handledsstöd kan bäras för att lindra smärta i samband med karpaltunnelsyndrom.
  • Ergonomiska skador på carpal och cubital tunnlar är vanliga i programmerare och andra datoranvändare.
  • En telefon headset kan bidra till att förebygga nackbelastningsskador för en professionell som ständigt svara telefoner som en del av deras jobb.
  • Sjukgymnastik kan krävas för att minska smärtan och återta rörelseomfång efter ett antal ergonomiska skador.