Vilka är de bästa tipsen för Merchandising?

February 26

Merchandising är processen att ordna produkter för försäljning i en butik eller annan inställning. Effektiva tekniker kan bidra till att öka både försäljning och lönsamhet. Tips för lyckad marknadsföring inkluderar placera de mest attraktiva eller önskvärda saker i hög synlighet områden och förstå målgruppen för varje typ av objekt.

Det är ett välkänt hyresgäst merchandising som attraktivt eller önskvärt varor drar kunder. Placering nya, exklusiva eller unika varor i en hög synlighet område, till exempel en skyltfönster eller ändlock, kan hjälpa locka kunder att komma in i en butik, eller att stanna längre när de väl är inne. Detta koncept gäller även attraktiv prissättning, vilket är anledningen till försäljning från poster placeras ofta på livsmedelsbutik gavlar eller visas i de främre fönstren av klädbutiker.

Kanske den viktigaste delen av varuexponering involverar känna publiken. Detta innefattar att förstå sina köpvanor så att produkterna kan korrekt placerad i butiken. Till exempel bör en produkt riktad mot barn placeras på ett barns ögonhöjd. En ny produkt riktad till män bör placeras i ett område av butiken där män handla ofta.

Förståelse köpvanor också hjälper till vid utveckling av speciella varuexponerings ansträngningar. Till exempel, om ett företag har utvecklat en helt ny special duster som utformats speciellt för att rengöra tak fläktblad, kanske företaget överväga att skapa särskilda skyltningar att gå i taket fläktdelar av byggvaruhus. Detta varnar kunder att produkten är nytt och annorlunda, och kan dra uppmärksamhet till ett objekt shoppare kanske inte märker i rengöringsmateriel gången såvida de inte specifikt letar efter det. Placering relaterade objekt tillsammans kan också uppmuntra en större försäljning.

Förstå kunden också bidrar till att avgöra hur en produkt presenteras. En kund shopping i en klädbutiker kommer förvänta sig en mycket annorlunda presentation än en shopping på en rabatt utlopp, till exempel. Vissa handlare designen planerar att presentera de högsta marginal poster i de mest attraktiva lägen, så att varje försäljning tjänar den största möjliga avkastning.

Utveckla en merchandising plan är så viktigt att många stora företag har individer, eller till och med avdelningar uteslutande ägnar sig åt denna funktion. I sådana situationer är det också oerhört viktigt att förstå hur avtal med större leverantörer påverkar presentationen av produkterna. Till exempel kan en närbutik har avtal med två konkurrerande soda leverantörer som föreskriver att varje leverantör ges lika hyllutrymme inom kylarna. För att utveckla en effektiv marknadsföring plan måste merchandiser förstå detta krav.

  • Handlare i butiker bestämmer vanligtvis vilka objekt i butiken kommer att belysa och aktivt främja, baserat på pris, trender och andra överväganden bransch.
  • Attraktiva och organiserad kläder visa.
  • Roterande varor med nya produkter är viktigt att hålla kunder kommer tillbaka.
  • Skyltar spelar en viktig roll när det gäller reklam kampanjer och ökande efterfrågan.
  • Försäljnings objekt kan placeras på mataffären gavlar för att rita en konsumenter uppmärksamhet.