Hur man ansöker en Show Wrap på en Yorkshire Terrier

November 25

Linda en Yorkshire Terrier päls är en uppgift för de ägare som är allvar med att skapa en show-kvalitet päls. En show wrap skyddar en Yorkie päls, gör det möjligt att växa, och även hjälper till att hålla den ren. Du kan börja omslag din Yorkshire Terrier så snart håret är tillräckligt lång - vanligtvis cirka 9 till 10 månader.

Att linda, du behöver latexband, vax-papper rutor (eller någon annan lämplig papper, som ris papper eller bagerivävnad), och en kam. Innan du svepa din Yorkie hår, se till att pälsen är ren och grundligt borstad; följ sedan dessa steg:

 1. Vik wraps i en trippelvikt (som du skulle en bokstav).

  Håret kommer att ligga i den mellersta delen av det vikta papperet.
 2. Del hundens håret i sektioner och sätta en latexband runt varje avsnitt. Var noga med att lämna lite utrymme mellan rötter och band för komfort.

  Som du del ditt Yorkie hår, tänk på hur hans kropp rör sig. Till exempel skulle krönet vara en sektion; håret över varje axel och flanken skulle andra avsnitt (för att göra det möjligt för honom att röra sig fritt).
 3. Ta den första sektionen av hår och placera änden av håret i mitten av den tri-vikt papper.
 4. Vik wrap i hälften, från botten till toppen, med håret på insidan.

  Detta steg clinches håret så att det är mindre sannolikt att komma ut när du rullar på wrap up.
 5. Vik eller rulla wrap up (som du skulle en hårspole) tills det är cirka 2 till 3 inches från hundens kropp; vik sedan slut delar av tri-faldig över håret.
 6. Säkra wrap med en latexband.
 7. Upprepa steg 3 till 6 för de återstående avsnitten.

  Nu stå tillbaka och beundra ditt hantverk.

Vira inte en mjuk päls. Om du gör det kan bryta din Yorkie hår, vilket inte är bra om ditt mål är en lång päls (och förmodligen är det om du tar dig tid och ansträngning för att slå in den).