Vilka är de olika typer av kommersiella Flooring?

December 11

Kommersiell golv är tunga golvbeläggning som används i industriella och företagsmiljöer. Den finns i en mängd olika material och är vanligtvis utformad för att erbjuda en kombination av hållbarhet, kostnadseffektivitet, praktisk underhåll och visuella intryck. Vanliga typer av kommersiella golv är laminat och vinyl, konstgjorda sten som keramik, betong, gummi, och matta. Innan ett urval, bör de krav som troligen kommer att placeras på den vägas.

Laminat och plastgolv, såsom vinylsammansättning kakel (VCT) och linoleum, är några av de mest populära typer av kommersiella golv. De är hållbara, fläcktålig och lågt underhåll. De är också kostnadseffektivt och attraktivt, vilket gör dem populära i detaljhandeln. De finns i en expansiv mängd färger och mönster och kan utformas för att replikera utseendet på kakel eller lövträd till en rimlig kostnad.

Syntetiska sten golv är en elegant kommersiella golv alternativ med anmärkningsvärd livslängd. Det är initialt dyrare än andra alternativ, men den har en långsiktig kostnadseffektivitet. Ett av de enklaste typer av golv för att hålla rent, glaserade keramiska plattor, som kallas stenbrott kakel, används prolifically i livsmedel tjänsteområden. Oglaserade keramiska plattor, terrazzo, och mexikanska Saltillo kakel är också vanliga val.

Betong används globalt för konstruktion och är otroligt hållbar och prisvärd. Det är ofta täckt med ett annat material som vinyl eller mattan, även om edgy, industriella looken av nakna betong ökar i popularitet i butiker och andra lokaler. Värderas för sin styrka, kan betong färgas eller etsas för extra stil.

Gummi allmänhet väljs för industriella, motion, och sportanläggningar, tillsammans med sjukhus och skolor. Itâ € s naturligt hygienisk, lätt att rengöra, vattentätt, och fläckresistent. Det ger också naturligt dämpning och isolering, och dess motståndskraft gör det ett bra kommersiella golv alternativ för tunga slag eller högtrafikerade områden.

Medan mattan anses lyxigt, det lätt färgade eller förstörda av fukt och är svår att upprätthålla. Det är oftast väljs i kontor, hotell, eller områden som behöver ljudisolering. Textilplattor kan vara ett praktiskt alternativ, eftersom de ger överseende med mattan, men tillåta spot specifik ersättning om de skadas.

Som tonvikt på hållbarhet fortsätter att växa, fler "gröna" byggnader byggs. Material som kork, bambu, och naturligt linoleum dyker oftare som kommersiella golv alternativ på grund av deras förnybarhet och återvinningsbarhet. Förutom att ha positiva effekter på miljön, är de också sagt att skapa säkrare arbetsmiljöer.

  • Bambu ökar i popularitet som en typ av kommersiella golv.
  • Linoleum är ett slitstarkt golv alternativ.
  • Laminatgolv kräver lite underhåll förutom rengöring.
  • Vissa husägare väljer konstruerad trägolv över fasta lövträd eftersom det är mer motståndskraftig mot förändringar i temperatur och fuktighet.
  • Ett betonggolv är både hållbar och prisvärd.