Vad är Wood Lock Oil?

October 3

Trä Lock olja är en lokalsmärtstillande gjord av mentol, kamfer, terpentin, kanel och pepparmynta, vilket ger den en distinkt doft. Den innehåller också metylsalicylat, en smärtstillande förening som är relaterade till den aktiva ingrediensen i aspirin, och en egen blandning av örter. Det vanligen används för att behandla ömma muskler och leder, för att lindra ryggsmärtor och att lindra artrit. Även om det kan vara effektivt, kan det orsaka biverkningar, speciellt om de används felaktigt. Det finns ett antal besläktade produkter med liknande formler, men utan samma mix av örter.

Användningar

Denna olja används oftast som en aktuell smärtstillande medel för muskelkramper och ömhet, allmän ledvärk, och senor smärta. Det är mycket ofta för att behandla artrit smärta, och kan hjälpa tillfälligt öka cirkulationen i området det gnuggas på. Det kan appliceras före eller efter träningen för att minska träningsvärk, men vissa människor får utslag om de sätter den på innan du arbetar ut. Den kan också användas för att behandla huvudvärk och rensa bihålorna. I traditionell kinesisk medicin (TCM) terminologi, ökar värmen i ett område, vilket kan lugna ömhet och förbättra flödet av qi, eller energi, i ett område.

Tillämpning

Trä Lock olja kan smörjas in i drabbade området som en liniment, eller det kan appliceras med akupressur. För att göra detta, en person sätter två eller tre droppar olja på huden, och sedan pressar oljan ner i huden med hjälp av ett par fingrar, ibland gnugga i små cirklar runt området. Detta sker i allmänhet under ca 15 minuter. Det är bäst att spot-testa olja på en liten del av huden innan du använder den för att kontrollera eventuella allergier.

Eventuella biverkningar

Några av ingredienserna i trä Lock olja kan orsaka hudirritation, speciellt känsliga områden som huden runt ögonen eller könsorganen. Det är viktigt att tvätta händerna efter att ha använt den för att undvika misstag sprida oljan till eventuella slemhinnor. Den bör inte användas på något område där huden är bruten, och kan vara giftiga vid förtäring. Upprepade gånger gnugga stora mängder i huden kan också vara farligt, eftersom det är möjligt att dödligt dosera metylsalicylat det sättet. Detta är även sant för andra produkter innehållande metylsalicylat som Bengay salva.

Relaterade produkter

Det finns ett antal produkter med liknande ingredienser, inklusive Chan Yat Hing Medicated Olja och vit blomma olja, utanför vars recept för Wood Lock olja baserade. Båda kan användas för att lindra lindrig värk och smärta, men Chan Yat Hing olja har mycket mindre metylsalicylat än Wood Lock olja. Det finns också flera knock-off versioner, som ofta kommer i liknande förpackningar, men kan ha helt olika ingredienser.

Påminner

I USA var en populär form av denna olja en gång påminde grund av "felaktig förpackning." Flaskan hade en mössa utan barnskyddsenheter, vilket innebär att små barn kunde stöta flaskorna och inta farligt stora mängder metylsalicylat och kamfer, som båda är giftiga vid förtäring. Detta minns var inte på grund av några rapporterade skador, utan snarare en proaktiv steg för att skydda barn.

  • Trä Lock olja kan användas som en topikal behandling av muskelkramper.
  • Trä Lock olja kan användas för att hjälpa till att lugna och behandla artrit smärta.