Vad är en Ham Radio Operator?

February 22

Amatörradio, även känd som amatörradio är en hobby som innebär att man använder olika typer av radiokommunikationsutrustning att få kontakt med andra människor som delar liknande intressen. Ham radio introducerades på 1920-talet och har sedan dess fortsatt att växa i popularitet. Idag, många människor även använda skinka radioapparater i samband med Internet Radio Länkning Project (IRLP) för att skapa ett globalt nätverk av amatörradiostationer.

Det uppskattas att nästan sex miljoner människor runt om i världen deltar i amatörradioverksamheten. Det är dock fel att anta att en skinka radiooperatör är en outbildad individ. De flesta människor ägnar mycket tid åt att studera det inre arbetet i den utrustning de verkar. Den "amatör" etikett anger bara att de inte gör någon vinst från sin verksamhet.

Medan vissa människor använder hobby som ett verktyg för socialisering, många skinka radiooperatörer är också involverade i kommunikationen allmänna tjänster. Emergency scenarier utgör en möjlighet för en skinka radiooperatör för att tjäna det allmänna bästa och samtidigt öka hans / hennes personliga kunskap om elektronik. Spårning fordon som använder det Automatiska Positionsrapporteringssystemet för (APRS) eller delta i hårt väder spotting är ett annat sätt på vilket en skinka radiooperatör kan sätta hans / hennes kompetens till en produktiv användning.

Oavsett plats, är den blivande skinka radiooperatör som krävs för att klara en licensiering examen som visar hans / hennes förståelse av centrala begrepp som är involverade i radiokommunikation. Detta säkerställer att verksamheten i skinkan radiooperatören inte stör driften av andra viktiga kommunikationstjänster som använder radiofrekvenser. När de passerar licensiering examen, är skinka radiooperatörer delas en anropssignal som används för att ge sina sändningar med en unik identitet.

Efter att de är licensierade, är skinka radiooperatörer behöver inte använda någon särskild typ av utrustning. De kan ändra eller hem-konstruera någon typ av radio som uppfyller falska utsläppsnormer. Utforma nya antenner och hand bygga homebrew amatörradio växel kräver betydande skicklighet, men det ger en spännande utmaning för elektronikentusiaster.

Om du är intresserad av att bli involverad i skinka radioverksamheten, är det bäst att leta efter en klubb för radioamatörer i ditt samhälle. Även om det finns många böcker och webbplatser som ägnas åt denna hobby, lärande från andras erfarenheter är ofta det enklaste sättet att utveckla de kunskaper du behöver. Dessutom kan klubbens medlemmar från ditt område kan du lära dig mer om licensiering och lokala verksamhetssätt eller ge information om hur du anger radiosport bestrida aktiviteter.