Vad är en Golden Retriever?

March 1

En Golden Retriever är en hundras som utvecklats i Storbritannien för att hämta fåglar under jakt. Golden retriever är medelstora och stora hundar med en gyllene, medellånga päls. Pälsen kan vara en krämig gyllene färg eller en starkare nyans av guld. Idag, Golden retriever är populära som sällskapsdjur samt show krets och tjänstehundar.

The Golden Retriever är en topp hundras i lydnad konkurrenskretsar eftersom det tenderar att träna bra. Avhandlingar hundar, ofta kallade Goldens, sägs vara en folk-glädjande typ av hundar. Goldens används ofta för tjänstehundar såsom seeing-eye ledarhundar för blinda. De gör också bra drog vädrade hundar i brottsbekämpande syfte och är utmärkt som fågel retrievers både på land och i vatten.

En folk-orienterade rasen, gör Golden Retriever vanligtvis inte gillar att vara ensam. Goldens är kända för att vara varsam med barn och andra hundar. Golden retriever behöver mycket motion och ska köra varje dag samt har en daglig promenad. The Golden Retriever rasen tenderar att gå upp i vikt lätt, så man måste vara givet att den typ av kost och mängd mat ges.

Hud allergier är vanliga i Goldens och regelbunden badning inte brukar rekommenderas. Regelbunden tandborstning är viktigt för en Golden Retriever, dock, och man måste vara uppmärksam för att hålla underull från trasslar. Golden retriever kan också vara född med ögondefekter och / eller utveckla höftledsdysplasi. Höftledsdysplasi avser höftlederna som inte bildas ordentligt och detta tillstånd är ganska vanligt i många större hundraser.

Historien om Golden Retriever spår tillbaka till England i slutet av 1900-talet. Lord Tweedmouth, även känd som Sir Dudley Marjoribanks, uppfödd en Tweedwater Spaniel tik med en gyllene-färgad hund. Han höll detaljerade register över avelsutveckling. Tjugo år av avels spaniel, labrador retriever och Röda Setters ledde till utvecklingen av Golden Retriever. Det var först registrerades som Golden flatcoat 1908, men 1920 rasen var känd som Golden Retriever.

  • Golden retrievers tränar bra och är topp hundar i lydnad.
  • Golden retriever har en gul-färgad päls.