Vad är en Gimlet?

December 29

En gimlet är en typ av alkoholhaltiga cocktail som är gjord med gin och limejuice. Eftersom drycken har endast ett fåtal ingredienser, är det lätt att göra och en del människor njuta av det som en favorit cocktail att dricka hemma. I vissa fall är denna dryck gjord med ett stänk av sodavatten, men många bartenders och Gimlet finsmakare är överens om att drycken ska göras med lime, gin, och kanske ett lime garnering, men inget annat.

Den typ av limejuice och den typ av gin som används beror på den som dricker önskemål. Typer av gin varierar ganska lite i termer av deras smak, liksom när det gäller deras pris. Som sådan, människor väljer gin för deras gimlet baseras både på personlig smak och budget.

Den typ av limejuice som används i en gimlet kan vara färsk lime juice eller flaska limejuice. I många fall föredrar folk att använda en sötad limejuice. För dem som föredrar en mindre söt drink, är sötad limejuice undvikas eller skärs med färsk eller osötad limejuice. Istället för att använda en flaska i förväg sötad limejuice, en del människor föredrar att blanda sina egna färskpressad limejuice med enkel sirap. Enkel sirap är bara socker som har upplösts i vatten för att göra en grundläggande söt sirap som används i alla typer av drinkar och alkoholfria kalla drycker såsom iced kaffe.

Det finns vissa människor som inte tycker om smaken av gin och därför dricker gimlets gjorda med vodka. En vodka gimlet serveras mycket på samma sätt som en gin gimlet serveras, den enda skillnaden, naturligtvis, är den typ av alkohol som används. Mycket som med en gin gimlet är den typ av vodka som används och de kvaliteter limejuice som blandas in i cocktail helt baserad på personliga preferenser och budget.

Man tror att den gimlet uppfanns någon gång i början av 20-talet, troligen på 1920-talet. Det finns olika historier och teorier om vem uppfann drycken och varför, men det blev snart en populär alkoholhaltig dryck i denna tid. Sedan dess har det gått in och ut ur mode bland cocktail finsmakare och på bar menyer på cocktailbarer. Men grundreceptet och de grundläggande variationer, som beskrivits ovan, verkar inte ha förändrats sedan gimlet först kom till ungefär hundra år sedan.

  • En traditionell gimlet görs med gin.
  • Vodka, som kan användas för att göra en gimlet.
  • Soda vatten, som kan användas för att göra en gimlet.