Hur kan en dieselmotor omvandlas till biodiesel?

February 4

Den goda nyheten är att en dieselmotor redan är utformad för att ta emot biodieselbränslen, så det behöver inte vara helt omarbetats för att bli "grön". Uppfinnaren av dieselmotorn, Rudolf Diesel, ursprungligen tänkt jordnötsolja som motorns bränslekälla, men en användbar petroleumbaserad spillolja blev mer kommersiellt tillgänglig. Moderna dieselmotorer fortsätter fortfarande i första hand köras på petroleum diesel, men ett antal ägare nu konvertera till alternativa bränslen som används vegetabiliska oljor som samlats in från restauranger och livsmedelsfabriker. Biodiesel konverteringssatser för diesel bilägare, även om de kan vara något dyrt.

När de flesta människor tänker på att konvertera sin bil till biodiesel, vad de egentligen funderar på är hur man utnyttjar begagnade vegetabiliska oljor som bränsle. Rak vegetabilisk olja (SVO) i sig är inte biodiesel. Ändringar av motorn måste göras innan en bil kan acceptera SVO. Sann biodiesel bearbetas innan den går in i bilen, och läggs till bensintanken som vanlig bensin.

En av de största utmaningarna med att konvertera en dieselmotor att acceptera SVO bränsle är den typ av själva bränslet. Mat-grade vegetabiliska oljor har en tendens att tjockna eller stelna som lufttemperaturen sjunker. För att vara användbar som bränsle, måste den vegetabiliska oljan upphettas. Denna uppvärmning åstadkommes genom att installera en andra bränsletank i bilens bagageutrymmet och kör linjer från kylaren för att ge strålningsvärme. Petroleum eller blandad olja / biodieselbränsle lagras i en annan tank, eftersom den inte behöver värmas.

Den SVO ombyggnadssats innehåller också en termostat och bränsletank switch placeras nära förarsätet. När den vegetabiliska oljan har nått en acceptabel temperatur är omkopplaren aktiveras och den uppvärmda oljan dras genom en andra bränsleledning i motorblocket. Vid denna punkt där bilen blir helt manövreras på organiskt bränsle. Standarden petroleumbränsleledningen är avstängd tills strömbrytaren är omvänd.

Använd vegetabilisk olja kan innehålla ett antal livsmedelspartiklar och andra föroreningar, så en SVO konverteringssats innehåller också ett speciellt filter monterad nära motorblocket. Denna filtreringsprocess säkerställer att endast värms vegetabilisk olja når motorn, vilket minskar risken för igensatta bränsleledningar och förorening av motorblocket. Biodieselbränsle blandningar innehållande både petroleum och organiska material har redan filtrerats, så att bränsle inte skickas genom filtret. Biodieselblandningar också använda oljor som har bearbetats för att förbli flytande oavsett lufttemperatur.

Det finns även kit tillgängliga som kommer att konvertera begagnade vegetabilisk olja till biodiesel bränsle. Dessa är oftast fristående system som kan inrymmas i ett garage eller annan uthus. Processen att omvandla vegetabiliska oljor till biodiesel tar ett antal steg, och kan vara farliga om de säkerhetsföreskrifter inte följs. Bränsle skapad med sådana kit kan användas av en dieselbil precis som vanlig diesel.

Konvertera en standard dieselmotor till SVO är mest en fråga om att tillhandahålla en andra bränsletanken och bränsleledningen för att leverera den organiska bränslet till motorn. Om en stabil form av vegetabilisk olja med en lägre punkt i stel kan utvecklas, kan behovet av att värma tanken elimineras i framtiden. Det är viktigt att förstå att SVO och biodiesel arbete i dieselmotorer, inte gasdrivna förbränningsmotorer som finns i många bilar.

  • Fordon som drivs med diesel kan också använda biodiesel.
  • De första dieselmotorer som används jordnötsolja som bränsle.