Hur väljer jag det bästa runda mattor?

January 13

Du kanske kan hitta en hel del och anständigt urval av runda mattor på varuhus, men om du är ute efter unika kreationer, kanske du vill hitta en återförsäljare. Du kommer vanligtvis hitta de bästa valen i specialbutiker som säljer endast mattor, mattor och golvbeläggningar. Denna typ av butik kommer anställa kunniga försäljningsagenter som kan erbjuda expertråd när du handlar för runda mattor av olika slag. Leta efter kvalitet och hållbarhet i en ny runda matta. Tänk på material som används, samt skötsel och underhåll innan du gör ditt slutliga valet.

För att välja de mest lämpliga runda mattor, bestämma om du vill antika mattor, flätade mattor, eller enkla accent mattor. Antika mattor blir dyrare och i allmänhet kommer inte att hittas på din lokala affär. Du kan hitta dessa på auktioner eller online.

Om du köper en dyr antik matta, se till att få en garanti. Du bör också bestämma om återbetalning accepteras. Troligtvis kommer försäljningen av en matta köpt på en auktion vara slutgiltigt och återbetalas inte.

Material som används för att göra en matta ska påverka ditt slutgiltiga beslutet. De flesta orientaliska runda mattor kommer att handvävda med hjälp av olika ull eller bomull, eller en blandning av rayon, polyester och andra syntetfibrer. Du kanske föredrar ull för sin lyxig känsla och konsistens, men detta material kommer generellt att vara dyrare. Ull kräver mindre underhåll, så anser denna faktor också.

Generellt kommer du att ha möjlighet att köpa en handgjord matta eller en konstruerad genom maskinen. Handgjorda mattor kan spegla en unik och personlig touch, men kostnaden kan vara högre. Om du bestämmer dig för en handgjord matta, välj en med en hög räkna knut. Jämförelse shopping är en bra idé.

Om du vill ha en shag matta för ditt moderna sovrum, matcha färgen på ditt rum inredning. För en maskulin look, till exempel i en kandidatexamen lägenhet, anser en läder shag matta. Denna typ av matta kommer att kräva professionell rengöring och är inte rekommendera för hård belastning.

Slutligen anser den typ av vård och rengöring av runda mattor du köper kommer att kräva. Mattor som kan rengöras hemma med hjälp av färdigköpta rengöringsmedel erbjuder bekvämlighet. Om tillverkaren inte rekommendera användning av mattan städare, dock kan du behöva drabbas extra kostnader för att ha dina mattor rengöras professionellt.

  • Om du vill ha en shag matta för ditt moderna sovrum, matcha färgen på ditt rum inredning.