Vilka är de olika typerna av dusch dörr Seals?

September 7

De olika typerna av duschdörrtätningar inkluderar genomskinliga PVC, magnetremsor, och vinyl. Varje typ av dörrtätningen är utformad för att passa mellan två bitar av glas, eller glas och ett annat material, som är stationär eller kan också ibland vara i rörelse. Tätningen hindrar vatten från att tränga mellan glaset. Det skapar också en kudde så att de två delarna inte slipa ihop, eller krossa in i varandra, och bryta. Dessa tätningar kan användas på alla typer av duschdörren och väggmekanism, oavsett om skjutdörrar, en svängbar dörr, eller flera bitar som skär för att bilda en formad glasvägg.

Vissa duschdörrtätningar är tillverkade av genomskinlig PVC. Detta är en flexibel typ av plast som ofta kan formas för att passa raka eller krökta kanter. Tätningen är normalt konstruerade för att hindra vatten från att droppa utanför dörrarna. Det är ofta konstruerade med en hård kant som dirigerar vatten tillbaka in i duschen.

Denna typ av band kan hittas kantar kanter stationära glasbitar som kommer i kontakt med andra material, såsom en sida vid sida dusch läpp eller keramisk tub. Dusch dörrar som använder denna något osynliga typ av tätningsmedel ofta kallas ramlösa eftersom glaset verkar flyta på plats utan fördelen av en metall ram.

Glas på glas skåp typiskt klar med magnetisk duschdörrtätningar. Translucent PVC används för att innesluta magnetremsor. PVC är utformad för att skjutas på kanterna av glaset där de två glasbitarna skall samlas för att bilda ett vattentätt barriär. När väl de två magneterna kommer i kontakt, låser de tätningarna på plats och vattnet hålls inuti dusch. Endast sidoprofilerna för de två magneterna är synliga genom den genomskinliga plasten, vilket gör denna typ av enhet också vanligt i användning med ramlösa dusch dörr projekt.

Vinyl duschdörrtätningar används i dörrar som är utformade inuti en aluminium inramning. Denna typ av dörr finns ofta i en dusch med en enda glasdörrens ingångs som inramas mellan två stationära väggar av ett annat material, såsom kakel. En enda glasbit monteras in i en aluminiumram, och gjorde vattentätt med hjälp vinyl tätningsspår. Spåren är monterade först inne i aluminiumram, och är i allmänhet tydliga i färg. De skapar också en kudde barriär som hindrar chock från att överföras till glasrutan.