Hur man väljer att äga, leasa eller Acceptera Ledigt utrymme för din Ideellt

June 9

Stabilitet, bekvämlighet och kostnads ​​- förutom plats - är viktiga faktorer att beakta när du väljer din ideell organisation hem. Dessa överväganden kommer att ha en inverkan på din organisations budget och ekonomi, så väljer noggrant kan betyda framgång eller misslyckande.

För- och nackdelar med att äga

På grund av de skattemässiga fördelarna med privata homeownership, många människor antar att äga en byggnad som är bäst för en ideell organisation. Även en ideell byggnad kan vara en värdefull tillgång, kom ihåg att en ideell redan befriade från de flesta affärs skatter, så något intresse kan betala på en inteckning eller byggnads lån är inte en avdragsgill kostnad.

Två möjliga fördelarna med att bygga ägar inkluderar:

  • Ägande stabiliserar kostnader. Om din organisation är baserad i en fastighetsmarknaden där priserna stiger, kan köpa en byggnad bidra till att förhindra branta hyreshöjningar eller en för tidig vräkning.
  • Ägandet förbättrar den offentliga bilden av din organisation. Organisationer som äger sina egna byggnader visas i allmänhetens ögon att vara stabila institutioner. Denna uppfattning kan hjälpa dem att skaffa pengar.

Stora nackdelar med byggnads ägande för ideella organisationer kan vara att det ökar personalens arbetsbelastning och kräver fortsatta investeringar. Om organisationen köper en byggnad som är större än dess behov, kan det bli en hyresvärd till andra och måste vara beredda att annonsera fastigheten, förhandla hyresavtal och hantera underhåll och reparationer. Huruvida det har hyresgäster, blir det fullt ansvarig för byggnadens vård.

Att hyra

När du hyr ett hem för din ideell organisation, du tar på kostnader som du behöver för att täcka månad efter månad. Ofta är dessa kostnader ökar från år till år. Hyr kanske inte är den enda sådan bekostnad. Här är några saker som du vill förstå helt innan tecknandet av ett avtal:

  • Vilka kostnader täcks? Är din ideell ansvarig för alla eller några av de verktyg?
  • Hur lång är hyresavtalet och tar det ingår alternativ för dig att förnya den på en liknande kurs?
  • Om egendom eller andra skatter öka medan du är en hyresgäst, gör du betalar för ökningen eller gör hyresvärden?
  • Vilka reparationer är hyresvärdens ansvar och vilka som är dina?
  • Vem är ansvarig för rutinbyggnadsunderhåll?
  • Vad kommer hyresvärden tillåter dig att ändra om byggnaden?

Bestäm om du vill ta en freebie om det erbjuds

Ta snålskjuts genom donation av rymden låter underbart. Faktiskt, det sänker dina driftskostnader och gör att du kan använda mer av dina resurser för program. Men, är en fri byggnad värdefullt endast om det är i rätt läge och är rätt storlek. Göra effektivt arbete är mycket svårt i en olämplig plats. Om byggnaden inte var gratis, skulle du ha valt det för din ideell?