Hur tar jag bort Linoleum?

July 1

Linoleum kan ha varit i ropet på 1940- och 1950-talet, men det första gjorde ett framträdande som ett hem golv i slutet av 19-talet. Före tillkomsten av vinyl eller laminerat trä golv, var linoleum anses önskvärt av flera skäl. För en sak, det var billigt. För en annan, var det mycket slitstark och höll upp bra i högtrafikerade områden.

Om du har en äldre hem som har linoleumgolv, kan du utmanas av mycket mer än en föråldrad färg eller mönster. Det kan vara avsevärt tidskrävande och svårt att avlägsna linoleumgolv. Det största hindret flesta villaägare möter när de tar bort linoleumgolv är rent separera den från undergolvet. Thata € s eftersom limmet används för att säkra linoleum på plats binder ofta så helt till undergolvet att det faktiskt blir absorberad. Men om du behöver ta bort linoleum från betong, kan din uppgift vara lite lättare.

En annan faktor är hur linoleum limmades ner. Vanligtvis är hela undergolvet täckt av lim innan fastställa linoleum. Men ibland endast de yttre kanterna på golvet täcktes med lim. Den senare doesnâ € t nödvändigtvis göra det lättare att ta bort, men det bör ta mindre tid.

Till att börja ta bort linoleum, skär först linoleum i strimlor med en mattkniv. Detta steg bör följas oavsett vilken typ av undergolv under. Nästa, häll kokande vatten över linoleum och vänta några minuter. Detta kommer att bidra till att mjuka upp limmet och gör att du kan rulla upp de färdigskurna remsor. Denna process är lite rörigt, så du kanske vill arbeta i sektioner i stället ta itu med hela golvet på en gång.

Om undergolvet är av trä istället för betong eller plywood, och du vill bevara det, bör du använda en alternativ metod för uppvärmning och mjukgörande limmet. Ett sätt är att använda en värmepistol och, återigen, arbeta i sektioner som du tar bort linoleum i remsor. Dessutom försiktig när du klipper av linoleum i strimlor och alltid skära i riktning mot träfibrerna.

När du kan ta bort all linoleum, måste du gå tillbaka till arbetet på områden där det finns limrester kvar. Limmet kommer att vara ganska hårt, så du behöver en skrapa för att ta bort den. Efter du € ve lyckats ta bort allt lim, kan du sedan jämna ut undergolvet med en elektrisk eller pneumatisk slipmaskin. Annars, om du har valt att ta bort undergolvet helt och hållet, du € ll behöver ersätta det med ett material innan du kan fastställa din nya golv.

  • Linoleum borttagning börjar med att skära den i strimlor med en mattkniv.
  • Häftmassa vänster kan oftast slipas bort.