Vad är Tuberosity av Tibia?

August 24

Den tuberositas av skenbenet är en stor, knopplika utsprång upptill av skenbenet, eller skenben, i varje ben. Även känd som skenbens tuberositas eller tibia tuberkel, är denna del av benet där patellar ligament är ansluten till tibia. Denna anslutning av skenbenet till muskeln som styr det är det som gör att benet kan böjas och rätas.

Fyra ben gått samman för att bilda ett gemensamt vid varje knä, vilket gör varje ben att böja. Låret innehåller ett ben som heter lårbenet medan underbenet innehåller två ben som kallas skenbenet och vadbenet. Mer allmänt känd som knäskålen, skyddar knäskålen framsida knäleden. Den ischii av skenbenet är en del av skenbenet som ligger strax nedanför knäskålen.

Medan dessa ben bildar ett gemensamt, de kan inte böja eller räta ut benet utan muskler. Muskler på framsidan och baksidan av knäet är vad ger kraften som behövs för att böja och förlänga den. Hamstrings är musklerna på ryggen på benen som böjer knäna medan quadriceps femoris muskler på framsidan räta dem.

Som muskler kontrakt eller slappna av, överföra de kraft till benen till vilka de är knutna och orsaka dessa ben att röra sig. Senor är segment av fibrös vävnad som ansluter muskler till ben. En av de quadriceps musklerna på framsidan av varje lår är ansluten till tuberositas skenbenets av knäskålssenan. När denna speciella muskel kontrakt, drar den på knäskålssenan, vilket i sin tur rätar knäet.

Krämpor av tuberositeten av skenbenet är vanligare bland barn och ungdomar än bland vuxna. Frakturer kan ske innan slutförandet av bentillväxt på grund av muskelsammandragning som är av en kraft som överstiger styrkan i ben. En annan tillväxtrelaterade tillstånd, som kallas Osgood-Schlatter sjukdom, är utvecklingen av cellförändringar orsakade av överskjutande spänning i knäskålssenan.

Avulsion frakturer är frakturer i vilken ett fragment av ben är helt och hållet separerade från resten av benet. Resultatet av en avulsion fraktur på tuberositas av skenbenet är patellar tendon inte förankras i tibia. Detta resulterar i att patienten är oförmögen att räta ut benet. Sådana frakturer kan inträffa bland barn och ungdomar under fysiska aktiviteter såsom lansera eller landar ett hopp.

Yngre personer är mer mottagliga för dessa typer av frakturer. I den unga, har tillväxten plattan i övre tibia ännu inte härdad och är därför ett strukturellt svag plats. Denna tillväxtplatta hårdnar och stärker som person mognar till vuxen ålder. En verksamhet som sprickor i tuberositeten av skenbenet i ett barn eller ungdom resulterar ofta i stället i en knäskålssena skada i en vuxen. Knä immobilisering eller operation är normalt föreskrivs för att reparera sådana skador.

Osgood-Schlatter sjukdom är ett tillstånd där smärtsam svullnad och skador påverkar tuberositeten av skenbenet. Detta tillstånd är i allmänhet på grund av överskott spänning på detta område av bentillväxt i unga. Dessa lesioner är ibland resultat av en tillväxt spurt i vilket andelen av bentillväxt är snabbare än den hos senan. Spänningar på grund av onormal inriktning av benen samt kraftig sportaktivitet är också ibland anges som orsaker till Osgood-Schlatter sjukdom. Behandling av detta tillstånd innebär i allmänhet en kombination av vila, antiinflammatorisk terapi, och stretching övningar för att minska spänningen i det drabbade området.

  • I denna sidovy knä röntgen, är tuberositas åsen på toppen av skenbenet (undre benet).
  • Knäskålen hjälper dämpa framför knäleden.
  • Den tibial ischii ligger nära toppen av skenbenet, vilket är den större av de lägre ben ben (vänster), strax under knäskålen.