Vilka är fördelarna med Oolong Tea?

August 16

Fördelarna med oolong te inkluderar förbättringar kardiovaskulär hälsa, antibakteriella effekter och hjälp med att hantera blodsockernivåer för vissa patienter med diabetes. Denna dryck kan konsumeras varm eller kall och det är lager på många livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker och affärer te. Människor kan också beställa oolongte via kataloger och te leverantörer, varav många erbjuder prover så att människor kan prova en viss sort innan de bestämmer sig för att en full ordning.

Oolong te görs genom att delvis oxidera tebladen. Det är mer oxiderad än gröna och vita teer, men inte lika kraftigt oxiderat som svarta teer. Som ett resultat, blandar det några av de drag av alla te sorter. Fördelarna med oolongte har studerats i en mängd olika miljöer och som med andra livsmedels studier, har några av resultaten varit resultatlösa eftersom det är svårt att kontrollera för alla möjliga faktorer.

Detta te har antioxiderande egenskaper. Antioxidanter tycks gynna huden och hjärt-kärlsystemet, samt minska några av de tecken på åldrande. Dessutom fördelarna med oolong te inkluderar sänka kolesterolhalten i blodet, vilket hjälper till att hålla hjärtat friskare. I kombination med en balanserad kost, oolong dricker tenderar att vara mindre benägna att utveckla hjärtproblem.

Vissa studier verkar antyda att oolong te ökar ämnesomsättningen. Historiskt har detta te förbrukats i Kina och Taiwan med tunga måltider för att underlätta matsmältningen. Den kan också användas som en del av en viktminskning regim att uppmuntra kroppen att bränna energi mer effektivt. Andra fördelar med oolong te omger te påverkan på blodsockret. Teet sänker glukosnivåerna och kan användas för att hjälpa till att kontrollera diabetes i kombination med blodsockerkontroller och andra kost kontroller, tillsammans med mediciner.

Slutligen är oolong te naturligt antibakteriell. Den kan minska risken för orala infektioner och kan hjälpa till att bekämpa andra typer av infektioner i kroppen. Medan oolongte inte kan användas ensam för att ta itu med en infektion, kan regelbunden oolong te konsumtion hjälpa döda bakterier innan de har en chans att kolonisera. Detta kan hålla människor friskare.

Fördelarna med oolong te är mest märkbara när människor äter en kost som innehåller en mångfald av livsmedel, inklusive massor av färsk frukt och grönsaker och fullkornsprodukter. Människor ska inte försöka använda oolongte enbart för att kontrollera eller behandla hälsoproblem, och en läkare bör konsulteras om symtom på ohälsa kvarstår.

  • Oolong är bland de mest konsumerade teer i Kina.
  • En kopp oolong te.