Vad är en Big Ticket Post?

August 11

Den "stora biljett" objekt är amerikansk slang för dessa varor som oftast har ett högt värde och kan betraktas som lyxvaror. Människor som tittar ekonomiska trender på slutkundsmarknaden ibland kallar dem BKB. Till exempel kan en ekonom notera på ett ekonomiskt deprimerad period som försäljningen av lyxvaror minska. I en tid när ekonomin är stabil eller ökande, kanske du noterar ökade försäljningssummor för dyrare objekt.

Det finns många saker som kan kallas en stor biljett objekt. De behöver inte nödvändigtvis vara större i storlek för att vara högre i kostnad. Till exempel, en liten bärbar dator som den senaste produkten kan anses vara en sådan post. Andra lyxvaror är dyrare eftersom de är större. Lyxbilar, privata flygplan och andra bostäder är några av de största av dyrare objekt, med de högsta priserna.

Många andra typer stora biljett objekt är mer blygsam. Exempelvis kan en iPod eller en Blackberry anses stora biljett på vissa marknader. De flesta datorer, och säkerligen saker som hemma surround ljudsystem, och plasma och höga tv är stora biljett.

Det finns ingen specifik pris avgränsning för vad som gör ett objekt stora biljett. I en butik som säljer olika typer av varor, de flesta av de dyrare varorna skulle anses BKB. Chefer kan betona att säljarna vikten av att sälja en stor biljett objekt när de kan, eftersom detta tenderar att maximera vinsten.

I en auto återförsäljare, kan skillnaden mellan en enkel bil och en stor biljett objekt uppgå till de bilar som är dyrare modeller, och har mer anpassade funktioner. Vissa människor kan titta på alla nya bilar och anser dem stora biljett, men i de flesta fall är en Hyundai kommer att bli mycket mindre för en biljett än en helt ny Jaguar.

Mestadels, inte stora biljett objekt inte hänvisa till något du behöver, utan snarare något extra. I de flesta fall behöver ingen en tv-skärm som täcker en hel vägg i ditt hus. Det kan vara trevligt, men det är en lyx. Å andra sidan, vanligtvis behöver du saker som ett kylskåp, en spis och en tvättmaskin och torktumlare. Även om dessa kan anses dyrare objekt inom en butik, bara de dyraste med extra funktioner är verkligen lyx. Till exempel kan du betala $ 300 (USD) för en tvättmaskin, eller betala 1000 USD för en frontmatad en som är energieffektiva. Det är en trevlig uppgradering, men inte ett nödvändigt, därav större biljettstatus.

  • Bilar är en av de viktigaste dyrare objekt.
  • En iPod anses ofta vara en stor biljett objekt.
  • Vid jämförelse med en vanlig tvättmaskin, kan en frontmatad, högeffektiv modell anses vara en stor biljett objekt.