Vad är magnetisk separation?

August 9

Magnetisk separation är en industriell process där ferromagnetiska föroreningar återvinns från material på produktionslinjen. Tillverkarna använder detta för att extrahera användbar metall, separat återvinning, rena material och utföra en mängd andra arbetsuppgifter. Tillverkare av magnetisk separering utrustning kan ha en rad produkter som kan säljas för olika tillämpningar, inklusive ett sortiment av storlekar med starka och svaga magnetfält för att locka olika typer av magnetiskt material.

Den magnetiska separatorn består av en stor roterande trumma som skapar ett magnetfält. Material in i separatorn och falla ut genom en mask vid basen om de inte är magnetiska. Känsliga partiklar svarar på magnetism och klamrar sig fast vid sidorna av behållaren. Trummorna kan användas i kontinuerlig bearbetning av material när de rör sig längs det löpande bandet, eller i batch jobb, där ett enda parti drivs igenom allt på en gång.

Ett vanligt användningsområde för magnetisk separation är att ta bort oönskad metall från en transport av varor. Magnetisk separation kan hjälpa företag att hålla material ren, samt ta bort saker som spik och klammer som kan ha smugit sig in i en sändning. Utrustningen kan också rena malmer, separata komponenter för återvinning, och utföra en mängd andra arbetsuppgifter där metaller måste separeras eller isoleras. Utrustning kan variera i storlek från en skrivbordsenhet för ett labb som behöver bearbeta små mängder material till stora trummor som används i skrotåtervinningscentraler.

Tillverkare av magnetisk separering utrustning ger vanligtvis specifikationer för deras produkter till förmån för potentiella kunder. Konsumenterna kan behöva utrustning som riktar sig till en specifik rad metaller, eller kan kräva stor storlek eller höghastighetskapacitet. Det kan vara möjligt att hyra eller leasa utrustning för vissa tillämpningar, eller om en fabrik vill prova en enhet innan de bestämmer sig för att ett köp. Begagnad utrustning finns också.

En mildare form av magnetisk separation kan användas för känsliga uppgifter som att ta bort magnetiska material från kremerade kvarlevor eller finner vid en arkeologisk plats. I dessa situationer, en tekniker rör försiktigt en magnet över materialet att dra ut material som häftklamrar och smycken. Vid ett krematorium, är detta nödvändigt innan askan mals, eftersom metallföremål kan skada utrustningen. För arkeologer, kan det ge en mekanism för försiktigt separera material på en Sök och dokumentera läget och placeringen av olika objekt som arkeologen avslöjar dem på plats eller i ett labb.