Vad är en strykbräda Cover?

August 13

En strykbräda lock är avtagbart tyg del av en strykbräda. Strykbrädesöverdrag är rektangulära och avsmalning vid en ände. De är utformade för att ersätta det ursprungliga locket säljs med en strykbräda. Strykbrädesöverdrag finns i olika material, färger, mönster och stilar.

En kardborreband strykbräda lock kommer att fästa till styrelsen på ett fastspännings sätt, snarare än med strängar som behöver knytas att fästa den. Andra typer av omslag har en elastisk kant som hjälper dem passar på strykbrädan. Dessa passar i likhet med hur lakan gå in på säng hörn, men istället för hörn elastiskt kant bara, de är stretchiga hela vägen runt. Metall eller plastklämmor säljs för att hjälpa omslag behålla strykbrädor bättre eftersom det kan vara svårt att järn kläder om locket håller halka. Dessa klipp är oftast utformade för att passa under strykbrädan för att stadigt hålla ner alla typer av omslag.

Eftersom det finns flera olika standardstorlekar av strykbrädor tillverkade idag, liksom mini och rese versioner, är nödvändigt rätt storlek locket. Strykbrädesöverdrag är vanligtvis säljs i förpackningar som listar sina mätningar så köpare kan välja storlek de behöver. Klassiska strykbrädesöverdrag är i neutrala färger som grått, brunt eller grädde, men det finns också alla typer av modern grafik, ränder och rika färger. Med ett så brett utbud av strykbräda täck val, är det möjligt för villaägare att hitta en som passar väl in i deras tvättstuga inredning.

Den mest mångsidiga typen av strykbräda omslaget är en reversibel ett. Inte bara kan mönstret och färgen ändras, men någon bränna märken och slitage på ena sidan tillåter fortfarande locket som ska användas på den andra. Vissa strykbrädesöverdrag är gjorda för att vara scorch beständiga. Dessa luckor kan behandlas med den kemiska silikon.

Det är viktigt att skilja mellan en cover och en pad för strykbrädor. Ett lock är tygstycket som även är tänkt att vara den yta på vilken kläder placeras för att pressas med ett strykjärn. En strykbräda dynan är utformad för att gå under locket och inte görs som en direkt strykyta. Vanligtvis gör strykbräda kuddar behöver inte bytas ut, eller åtminstone så ofta, eftersom täcket gör. Vissa strykbrädesöverdrag säljs med stoppning ingår i deras design; dessa stilar är tänkta att ersätta både ett lock och en dyna.

  • Bottnen av ett strykjärn.
  • Ett strykjärn.