Vad är ett rop på uppmärksamhet?

January 22

Ett rop på uppmärksamhet är en verksamhet som syftar till att locka meddelande från vänner, familj eller främlingar. Barn, särskilt preverbal barn, får använda rop på uppmärksamhet som en form av kommunikation innan de lär sig mer effektiva kommunikationsstrategier. Det kan vara förknippad med en känslomässig störning eller en period av stress, eller kan vara en beteendefråga. I de fall där uppmärksamhetssökande beteende blir överdriven eller negativt i naturen, kan det vara nödvändigt att överväga terapi för att behandla det och få till det underliggande problemet orsakar problemet.

Denna term används ibland avfärd, men ett rop på uppmärksamhet kan vara ett tecken på ett hälsoproblem. Spädbarn, till exempel, kan inte muntligen kommunicera förnimmelser och känslor, och kan gråta över en våt blöja, hunger, eller en enkel önskan att hållas. Som barn utvecklas, de söker uppmärksamhet och feedback från människor omkring dem. Föräldrar och anhöriga kan oavsiktligt belöna negativa uppmärksamhetssökande beteende, uppmuntra barnen att hålla engagerande i dem.

Positiv uppmärksamhet kan bejaka önskvärda beteenden, som att bete sig artigt, vara tyst, väntar, eller dela. Detta kommer i form av interaktion med barn som beter väl; en lärare kan berätta medlemmar i en klass att de sitter väldigt tyst under aktivitet tid och det uppskattas, till exempel. Omvänt, när ett barn misbehaves och uppmärksammas för det, detta är känt som negativ uppmärksamhet, och kan förstärka beteendet eftersom barnet fick den önskade uppmärksamhet. Det bästa svaret på negativa beteenden kan vara att ignorera dem.

I tonåringar och vuxna, kan ett rop på uppmärksamhet ta en mängd olika former. Människor kan söka bekräftelse och stöd genom skryt, att överdriva situationer eller uttag emotionell förödelse; till exempel, kan någon hotar att begå självmord eller ansöka om skilsmässa i en uppvärmd argument. Dessa beteenden är utformade för att framkalla uppmärksamhet snarare än att vara allvarliga hot, och ibland förknippas med psykiska störningar.

Självskadebeteende och självmordsförsök är ibland klassificerade som ett rop på uppmärksamhet under argumentet att människor engagera sig i dem i hopp om att någon kommer att försöka stoppa dem. Detta är inte nödvändigtvis fallet; patienter kan vara blyg och generad, till exempel om ärr eller andra tecken på självskada, och kunde gömma dem från andra. På samma sätt kan de inte diskutera planer för självmord eller misslyckade självmordsförsök. Människor som döljer tecken på känslomässig stress inte ägnar sig uppmärksamhetssökande beteende.

Balansera önskan att undvika att belöna ett rop på uppmärksamhet med risken att en legitim fråga kan ignoreras kan vara svårt. Folk hotar självmord, till exempel, kan vara att nå ut till hjälp eftersom de donâ € t verkligen vill begå självmord eller de vill ha hjälp med en situation som känns överväldigande. Ignorerar dem på grund av att deras beteende shouldnâ € t belönas kan välbetänkt. Ett alternativ är att ge råd om att människor som visar tecken på stress överväga att se en rådgivare för att diskutera situationen med en neutral part som kan ge hjälp.

  • Någon som känner att de inte får tillräckligt med uppmärksamhet från sin partner kan delta i en affär.
  • Ett barn som gråter för uppmärksamhet kanske lider av en psykisk problem.
  • En person som anses vara ett hot mot sig själv kan placeras på självmord watch.
  • Ett rop på uppmärksamhet kan innefatta någon offentligt erkänna att deras självdestruktiva beteenden.
  • Barn som missköter sig runt kamrater kan vara att söka uppmärksamhet.
  • Vuxna som ofta gråter för uppmärksamhet kan ha psykiska störningar.