Vilka är de bästa tipsen för att göra en DIY Plasma Cutter?

January 29

Kanske den bästa och viktigaste tips angående att göra en gör-det-själv (DIY) plasmaskärare är att vara mycket försiktig. Varje individ som utför uppgiften att göra sin egen DIY plasma cutter bör ha en fördjupad kunskap om elektronik, för säkerhets skull. Denna speciella DIY projekt innebär många elektriska komponenter, samt mycket trycksatta gaser. Medan vissa gör-det-själv-planer finns, behövs några specifika verktyg och material.

Det är svårt att hitta några planer designer till en DIY plasmaskärare för att det är en mycket teknisk verktyg för vilka mönstret redan visat och inte i behov av översyn. Som en jämförelse, om en person vill bygga en go-kart, han behöver inte göra om hjulet eller förbränningsmotor. Allt han behöver göra är att följa den befintliga konstruktionen.

Att hålla detta i åtanke bör DIYer också förstå att han inte är realistiskt kan härleda alla komponenter i en DIY plasmaskärare från DIY material. Till exempel, skärspetsen, eller huvudet, har en särskilt utformad konfiguration som kommer att hantera höga effektströmmar och trycksatta gaser. Nästan alla gör-det-själv planer omfattar kontaktinformation som styr läsaren att källorna där han kan köpa skärmunstycket. Det är nästan säkert att DIYer kommer att behöva göra en investering i skärmunstycket för denna DIY plasmaskärare projekt.

Det gör-det-själv crafter helt enkelt inte kan återge flera andra komponenter inuti munstycket. Koppar tips, keramiska isolatorer, diffusorer, och i vissa modeller, laminerade volframelektroder, ligger alla i en plasma skärbrännare. I den metallbearbetande handeln, är dessa kända som "förbrukningsvaror" och de kräver periodiskt utbyte, beroende på mängden av användning plasmaskäraren erhåller.

När det kommer till gör-det-själv-projekt, kan en DIY plasmaskärare vara en av de mest utmanande, och potentiellt en av de farligaste projekten, som kan genomföras. Temperaturerna infördes under plasmaskärprocessen kan nå 30.000 ° F (16.649 ° C). Reglering gastryck är en annan inneboende fara eftersom hastigheten av dessa överhettade gaser kan nå hastigheter på 20.000 meter per sekund (6096 meter per sekund).

En professionell inom området rekommenderar att alla som funderar skapa en DIY plasmaskärare behöver en hög nivå elektronikbakgrund, en förståelse för hur plasmaskärmaskiner fungerar, och en källa för delar som helt enkelt inte kan produceras från en samling av DIY material, speciellt facklan och dess förbrukningsvaror. De flesta planer som erbjuds på internet föreslår förbereder sig för en investering på upp till $ 300 $ (USD). Tillfällighet, används och plasma liten kapacitet fräsar tenderar också att vara tillgängliga för ungefär lika mycket - utan risker.