Vilka är de bästa sätten att lindra hemorrojder smärta?

January 27

Hemorrojder, ett tillstånd som är resultatet av svullna vävnad och blodkärl som omger analkanalen, är en obekväm och smärtsam realitet för många människor. Alla har potential att utvecklas onormal svullnad av denna vävnad från tid till annan. Även detta villkor drabbar män och kvinnor lika, endast en liten andel av befolkningen som faktiskt lider av ett betydande problem på grund av hemorrojder. De flesta människor upplever tillfällig hemorrojder smärta tillfälligt ibland. De bästa sätten att lindra hemorrojder smärta är att undvika livsmedel och villkoren som utlöser dem och behandla dem när de först blir märkbara.

Det finns vissa livsmedel och aktiviteter som kan utlösa en dust med hemorrojder. Tunga lyft, liksom långvarig promenader eller stående, och oregelbundna tarmrörelser till exempel, kan förvärra en befintlig hemorrojder skick. Många tycker att en av de bästa sätten att lindra hemorrojder smärta är att undvika dessa aktiviteter och att införliva fiber i sin dagliga kost. Äta färsk frukt, grönsaker och spannmål innehåller mycket fiber kan vara till nytta i att reglera tarm vanor. Likaså över disk avföring mjukgörare kan också hjälpa till att lindra symptomen på hemorrojder genom att förhindra förstoppning och ytterligare irritation genom att lätta tarmrörelserna.

När hemorrojder har dykt, är ett av de bästa sätten att lindra hemorrojder smärta för att behandla det drabbade området med en över disk (OTC), aktuell salva. Många salvor tillverkats för att minska eller lindra symptomen av hemorrojder innehåller någon typ av bedövningsmedel för att minska förbränningen och även innehålla en vasokonstriktor. Vasokonstriktorer, såsom efedrin sulfat, epinefrin, och fenylefrin, kan göra blodkärlen i den svullna vävnaden mindre och därmed minska svullnad. De vanligaste symptomen är associerade med hemorrojder är sveda, klåda och svullnad, som alla orsakar obehag och ofta smärta. Välja en OTC salva som behandlar alla tre symtom är ett av de bästa sätten att lindra hemorrojder smärta tills de försvinna på egen hand.

Andra hjälp, icke-medicinska sätt att lindra hemorrojder smärta innefattar blötläggning det drabbade området i mycket varmt vatten och dämpa det drabbade området när du sitter eller ligger ner. Undvik tunga lyft och ansträngande under tarmrörelserna medan påverkas, eftersom båda kan förvärra situationen. Om du ofta eller pro-längtat problem med hemorrojder smärta, bör du kontakta din läkare för eventuella medicinska eller kirurgiska behandlingar. Receptbelagda styrka salvor, suppositorier och icke-kirurgiska behandlingar, kan vara uttömda innan kirurgisk behandling rekommenderas.

  • Vissa människor använder over-the-counter aktuella salvor för att behandla sina hemorrojder.
  • En flaska OTC smärtstillande medel, som kan hjälpa till med hemorrojder smärta.
  • Upplösande suppositorier används ofta för att lindra smärta från inre hemorrojder.
  • En uppblåsbar "munk" kan ge lindring till någon med en intern hemorrojder.
  • Äta frukt och grönsaker kan hjälpa till att lindra hemorrojder smärta.