Finns det ett Diabetes Cure?

September 18

Eftersom det finns två mycket olika typer av diabetes, typ 1 och typ 2, det kan inte sägas att det finns en universell diabetes bota. Typ 2-diabetes kan botas eller åtminstone kraftigt förbättrats med betydande förändringar livsstils, men för närvarande finns det inget botemedel mot typ 1-diabetes som är tillgänglig för allmänheten.

Typ 2-diabetes uppstår när en persons kropp blir resistent mot det insulin som bildas. Även om dessa människor har oftast mer insulin i kroppen än normalt skulle behövas, kan deras kroppar inte använda den effektivt för att behandla socker som energi. Detta tillstånd är vanligtvis behandlas med läkemedel för att resensitize kroppen till sitt eget insulin.

Men eftersom insulinresistens är ofta relaterade till livsstilsfaktorer som övervikt, dålig kost och brist på motion, typ 2-diabetes kan kontrolleras eller helt återförs om diabetiker är villig att ändra sin livsstil. Gå ner i vikt, som ansluter sig till en mer hälsosam kost och utövar regelbundet fungera som en viktig potentiell diabetes botemedel mot typ 2-diabetes om förändringarna följs samvetsgrant.

Typ 1-diabetes, å andra sidan, är ett tillstånd där personens insulinproducerande cellerna i bukspottkörteln eller cellöar, har förstörts, vilket gör det omöjligt för diabetiker att göra sin egen insulin. Kroppens eget immunförsvar förstör dessa celler, i vad som kallas en autoimmun reaktion. Den utlösande faktorn för denna autoimmuna reaktion är inte känd, men det anlag för att ha det att hända är genetisk - med andra ord, för en person som har genetiska anlag, det är en fråga om när, och inte om, de kommer att bli diabetiker.

På grund av detta autoimmun reaktion, är en bukspottkörteln transplantation inte en permanent diabetes bota. För närvarande är forskare studerar metoder för att transplantera cellöar i diabetiker via blodomloppet, men dessa studier visar att så småningom de transplanterade cellöar förstörs och personen blir insulinberoende igen. Även mediciner kan hämma immunsystemet och förhindra att detta händer, vet holme celltransplantationer inte riktigt utgör ett diabetes bota själva. I studier som har gjorts på holme celltransplantationer, även med medicinering mindre än en fjärdedel av transplantationer varade i mer än tre år.

Innan en fullständig och permanent typ 1 diabetes bota kan realiseras, kommer läkarna måste kunna stoppa den autoimmuna reaktion. Forskare arbetar för närvarande med vaccin för att stoppa den autoimmuna svaret, men hittills ingenting har gjorts tillgänglig för allmänheten.

  • Helst bör patienter med diabetes vara under vård av en endokrinolog.
  • Kvinnor som äter äpplen regelbundet löper mindre risk att utveckla typ 2-diabetes.
  • De med diabetes kan dra nytta av ett lågt glykemiskt kost, vilket gynnar hela korn över blekt vitt mjöl.
  • Att hålla en jämn blodglukosnivå kan hjälpa diabetiker undvika många av de symptom på sjukdomen.
  • Om bukspottkörteln inte riktigt producera insulin, kan blodsockernivån stiger.
  • Det är viktigt för dem med diabetes att kontrollera sitt blodsocker regelbundet.
  • En certifierad diabetes pedagog hjälper människor nydiagnostiserad diabetes lära sig att själv hantera sin vård.
  • Flera bukorganen, inklusive bukspottkörteln, vilket är förknippat med diabetes.
  • Gå ner i vikt kan hjälpa till att sänka en persons risk för typ 2-diabetes.