När att anmäla dig till Medicare om du bor utanför USA

September 15

Copyright 2014 AARP. Med ensamrätt.

Utländska hemvist kan vara en knepig situation när det gäller att inskrivning i Medicare. Du kan inte använda några Medicare tjänster utanför USA, men i de flesta situationer du står inför en djupt orättvis Catch-22. När du kommer upp för din 65: e födelsedag och bo utomlands utan att arbeta, kan du göra något av följande:

  • Anmäl dig till del B under din första registreringen period och betala månatliga premier för tjänster som du inte kan använda.
  • Face sena straff om du återvänder till USA och registrera dig för Medicare någon gång i framtiden.

Vissa val! Denna regel - som är från 1966 - inte göra någon form av förnuft i den moderna, mobila världen. Många äldre amerikaner nu bor utomlands, ofta för att vara nära sina barn och barnbarn, för att ha en sen fling med nya äventyr, eller bara för att njuta lite av det ljuva livet i exotiska länder. Men du kommer att vara fast med detta dilemma om du bor utomlands och du inte arbetar.

Det finns dock tre viktiga undantag från denna regel, när du kan fördröja inskrivning utan påföljd fram din återkomst till USA: om du arbetar aktivt utomlands och uppfyller vissa villkor, om du inte uppfyller kraven för Del A fördelar utan betala premier för dem, och om du behöver registrera dig för del D receptbelagda läkemedel täckning när du återvänder till USA.

Vid arbete utomlands

Tills helt nyligen ansökte den föregående regeln även för de flesta människor som arbetade utomlands efter 65 års ålder Undantag gjordes endast för vissa frivilliga tjänstgör utomlands och för arbetstagare vars utländska arbetsgivare försåg dem med amerikansk stil grupp sjukförsäkring - en typ av täckning som knappt existerar utanför USA.

Men under 2012, Medicare tyst ändrat reglerna för att tillåta en särskild Del B inskrivning perioder för personer som arbetat utomlands men erhöll medicinsk vård från värdlandets allmänt tillgängliga nationella sjukvårdssystemet.

Därför Medicare tjänstemän säger kan du nu fördröja Del B vid 65 års ålder eller över utan påföljd utomlands och få en särskild inskrivning period när du slutar arbeta eller återgå till USA (beroende på vilket som inträffar först) under följande omständigheter:

  • Du arbetar för en arbetsgivare (US eller utländska) som ger dig privat grupp sjukförsäkring.
  • Du arbetar för en arbetsgivare utan speciella hälsofördelar, men du omfattas av det nationella hälso- och sjukvårdssystemet i det land där du bor.
  • Du är egenföretagare och omfattas av den nationella hälso- och sjukvårdssystemet i det land där du bor.
  • Du är maken till någon i de tre föregående kategorierna och har samma täckning.
  • Du volontärarbete utomlands och har hälsa täckning från ett godkänt sponsring organisation (t.ex. Peace Corps).

Denna speciella inskrivning kommer med regler som liknar den vanliga september Liksom denna regel, varar den i upp till åtta månader efter avslutad anställning. Så om du slutar arbeta, men inte tillbaka till USA inom denna tidsram, du fortfarande konfrontera dilemmat att nonworking människor utomlands ansikte - antingen registrera dig för del B och betalar premier eller ansikte sena straff på din återkomst till staterna.

Och observera att om du misslyckas med att anmäla dig till del B under den åtta månader SEP är några sena straff baserat på det datum du avslutat arbete, inte slutet av september

Till exempel, arbetade Frank för ett franskt företag i Paris i fem år och gick i pension vid åldern 68. Han och hans fru, Pamela, åtnjöt liv där så mycket att de bestämde sig för att stanna på ett par år, återvänder till USA när Han var 70 och hon var 69. Under hela sin tid i Paris fick de vård från den franska nationella hälso- och sjukvårdssystemet.

När de återvände hem och inskrivna i del B, de tre åren då Frank arbetat efter 65 var befriade från sena straff. Men de bedömdes straff baserat på de två år som hade gått sedan hans avgång - påföljder som de kunde ha undvikits helt om de hade anmält sig till del B inom åtta månader han pensioneras.

När du så småningom registrera i del B, måste du uppfylla socialförsäkringstjänstemän som du faktiskt arbetade utomlands och som omfattas av sjukförsäkringen tillhandahålls av din arbetsgivare, din volontär sponsrande organisationen, eller det nationella sjukvårdssystemet i ditt värdland.

Kravet innebär att producera dokument såsom arbetsgivarkontrakt, skatteunderlag, och kanske patientjournaler som visar att en tredje part har bidragit till din medicinska räkningar. Om du arbetade för en arbetsgivare men som omfattas av den allmänna sjukvården, att få ett brev från arbetsgivaren som förklarar denna situation är till hjälp.

Eftersom regleringen om nationella hälsa täckning från ett främmande land är så nytt, vara beredd på att vissa socialförsäkringstjänstemän kanske inte har hört talas om det. Tala om för dem att regeln i avsnitt HI 00805.266 i POMS handboken.

Enligt Medicare tjänstemän, kan du be Social Security att tillämpa denna regel retroaktivt, även om du arbetat utomlands innan det trädde i kraft, och även om du redan har sena straff.

Anmäl dig till del D läkemedel täckning

För personer som bor utomlands, reglerna för del D inskrivning är helt annorlunda än de för del B. Du behöver inte anmäla dig medan utomlands lever eftersom, tjänstemän säger, kan du inte använda del D tjänster utanför USA. (Hej? Är inte det fallet med del B-tjänster också? Åh, bra....)

Istället kan du vänta tills du kommer tillbaka till USA. Du kommer då få en speciell inskrivning två månader, med början dagen för din återkomst, att registrera sig med en del D drog plan utan att ådra sena straff.