Hur väljer jag det bästa Shoulder Support Brace?

September 10

När du väljer en axelstöd stag, överväga hur mycket stöd som önskas och vilken typ av axelskada stag kommer att stödja. Stödnivån för ett axelstöd brace bör huvudsakligen bero på den skadade personens nivå av rörlighet och dagliga uppgifter under skadan. Det är lika viktigt att bedöma vilken typ av skada. Om skadan inträffat på grund av dålig hållning, en sårad gemensam eller rotatorkuffen, eller ett tillstånd som artrit bör övervägas.

Grundläggande support level hängslen är normalt mindre och gjorda av ett elastiskt tyg. Dessa hängslen är bra för att bära under en normal arbetsdag eller när sover eftersom de är bekvämare än sådana som är konstruerade för extra stöd. Vissa har en rem som korsar bröstet för att hålla stag på plats; medan detta är bra, kan det vara obehagligt på kvinnor. Många axelstöd hängslen är gjorda av neopren, vilket gör att de flesta människor svettas. Detta kanske inte är det bästa valet av material för tandställning hela dagen.

Något stöd skulder hängslen täcker oftast mer av axeln och sträcka mindre. Denna nivå av stöd ofta fungerar bra för idrottare. Den erbjuder mer stöd än en grundläggande stag, men ändå möjliggör en riklig mängd rörelse. Vissa typer av måttlig axelstöd brace har inbyggd värme terapi, eller gel förpackningar som kan infogas för antingen värme eller kylbehandling.

Hög stöd hängslen bör endast användas under återhämtning från en allvarlig skada där axeln måste immobiliseras. Dessa hängslen är utformade för att hålla axeln på ett ställe för att korrigera en skada. När slitna, kan axeln inte användas för någon typ av verksamhet, inklusive dagliga arbetsuppgifter.

Posture relaterade skador uppstår främst från sittande eller stående felaktigt under långa tidsperioder. Även sjukgymnastik är ofta det bästa botemedlet, kan en hållning korrigerande stag hjälpa på kort sikt. En hållning axelstöd brace ibland görs med stretch elastisk. Billigare hängslen är oftast mer obehagligt; de med ordentlig stoppning och bredare remmar ger ofta mer komfort och stöd.

Om problemet är ett gemensamt eller rotatorkuffen skada, leta efter en axelstöd stag som håller leden på plats. Placeringen av remmar och korrekt montering är viktigt som alltid. Med denna typ av skada, tenderar att fokus flyttas mer mot omfattningen av den skada och smärta. Fundera på hur mycket rörlighet som behövs för att skadan att läka. Den allvarligare skadan, behövs det mindre rörlighet och mer stöd i en axelstöd brace.

Idrottare och äldre vuxna drabbas lika ofta av artrit eller "frusen skuldra", där axeln kan känna stel efter perioder av inaktivitet. Shoulder stöd hängslen som innehåller värmeterapi hjälpa de mest i det här fallet eftersom de bidrar till att förbättra blodflödet. Eftersom målet är att hjälpa det gemensamma mjuka upp, är ett stag med grundläggande eller måttlig stöd det bästa valet.