Vad är en nödsituation Hammer?

December 28

En nödhammaren är ett litet verktyg som vanligen hålls i bilar, tåg och bussar för att hjälpa passagerarna fly i händelse av en olycka. Hamrarna är utformade för att vara tillräckligt kompakt för att stuva in en handskfacket eller under ett säte, men stark nog att bryta igenom glaset. Vissa akuta hammare också komma med små rakhyvlar eller sax bifogas skära igenom trassliga bilbälten.

Det huvudsakliga målet med en nödhammaren, ibland även kallad en räddningshammare, är att ge passagerarna instängda i auto eller järnvägsolyckor med ett medel att fly. Om ett tåg spårar ur och dörrarna kommer inte längre öppet, till exempel, passagerare med tillgång till en nödhammaren kan bryta igenom fönstren för att undkomma. På samma sätt kan en förare som är fångad i ett sargade bil använder en nödsituation hammare för att bryta genom sidofönstret och få utom fara.

Sjukvårdare och akutvårdgivare brukar rekommendera att skadade människor kvar i sina fordon i händelse av en olycka, men det är inte alltid praktiskt. Passagerare instängda i en buss som har fattat eld, eller en förare vars bil sjunker i vattnet får inte ha någon tid att vänta. Den nödhammaren säkerhetsanordning är avsedd att användas i situationer som dessa.

På många ställen, lokala lagar kräver ett visst antal akuta hammare för att vara ombord på varje fordon som används för kollektivtrafik. Detta kan innefatta tåg, tunnelbanor, bussar och även taxi, beroende på jurisdiktion. Förekomsten av akuta hammare, ungefär som de lätt tillgängliga brandsläckare, är allmänt uppfattas som en förnuftig transportsäkerhet försiktighetsåtgärd.

Emergency hammare i inställningarna kollektivtrafik monteras oftast i skyddande fall och är markerade med skyltar och plakat för enkel identifiering i en kris. Hamrarna är utformade för att bryta igenom glas, men de är vanligtvis inte skarpa. I många avseenden är detta att avskräcka missbruk från oregerliga passagerare, och för att förhindra hamrarna från att användas som misshandel vapen. Ingrepp med kollektivtrafik nödhammaren brukar straffbart enligt lag. Ibland kommer ens öppna hammerâ € s fall utlösa ett larm för att varna föraren eller konduktören.

En hammare utformad för användning i ett personligt fordon har ofta fler funktioner. Det är vanligt att dessa typer av hammare för att inkludera rakblad för att skära igenom säkerhetsbälten, och ibland till och med skiftnycklar som kan bända isär tuffa metalldörrar. De flesta personliga akut hammare är utformade för att passa diskret inom en bilen? € s handskfacket, annars stoppa under föraren eller passengerâ € s säte.