Vad är Foam Board?

December 28

Skum ombord, även känd som foamcore eller skumkärna, är ett underlagsmaterial används i stor utsträckning utformningen av konst. Den är gjord av en typ av frigolit på båda sidor täckt med papper eller plast så att skummet är kärnan i smörgåsen. Detta material är oftast vita, även om vissa tillverkare erbjuder även den i svart. Det är 1/8 eller 3/16 av en tum (0.3 eller 0.5 centimeter) tjock.

Detta material är mycket lätt samt stark, vilket gör den idealisk för inramning stora konstverk eller affischer, eftersom det tillför så lite tyngd till den totala stycket. Dess styvhet stabiliserar papperskonst, men varnas - det är inte riktigt arkiv. Frigolit bryter ner över långa tidsperioder, och en biprodukt av detta förfall kan vara sura och kunde påskynda åldrandet av konsten den är inramad med.

Skum ombord kan köpas i mycket stora ark, vilket har lett till sin näst mest förekommande användning som utställningstavlorna för skolprojekt och vetenskapsmässor. Tre stora styrelser kan hängas ihop genom att tillämpa vita konstnärers bandet till går på ena sidan för att göra en trebladiga eller triptyk display.

Eftersom ytan kan genomborrad med häftstift eller pushpins, kan skum ombord gör en stor engångs anslagstavla för en bråkdel av kostnaden för corkboard. När ytan blir för full av hål som ska användas längre, kasta bort och köpa en ny styrelse. Om ytan är slick nog, kan torra radera markörer användas på det liksom att skapa en provisorisk whiteboard. En bit på ett studentrum dörr gör ett allrengöringsmedel anslagstavla / whiteboard combo.

Skummet är lätt skuren i former med en kniv typ kniv. Den accepterar målarfärg och tusch markörer och tyg kan limmas till dess yta. För dessa attribut, har skum ombord ersatt balsaträ som modellerare val för byggmaterial. Om din samling av tenn riddare behöver ett slott värn eller dina action-figur Star Pilots behöver ett utrymme docka, detta material, en kniv, färg och lim kan skapa bakgrund och rekvisita för dina specifika behov.

  • Ytan på en skum ombord kan genomborras med häftstift och pushpins.
  • En skumskiva kan användas som en engångs anslagstavla.
  • Skum ombord används ofta i modellbyggande.