Vad är Cement Beklädnad?

December 28

Fiber-cement eller cementbeklädnad är en byggnad som används på bostäder och kommersiella exteriörer. Beklädnad är den gemensamma term som används i Storbritannien och Australien för att hänvisa till det som i Nordamerika och andra delar av världen är känd som sidospår. Cement beklädnad eller ytterväggar, tillämpas på fasader i styrelser eller ark för att hjälpa till i fireproofing, minskar ljud och ger väderskydd.

Det fullständiga namnet på fibercementbeklädnad är fiberarmerad cement (FRC). Fibrerna i cementbeklädnad är cellulosa. Cellulosa är det viktigaste materialet i växter. Cellulosafibrer används inom industrin är oftast utvinns ur bomullsplantor eller trämassa. När cellulosa från återvunnet papper används, är resultatet miljövänligt byggnadsbeklädnad eller sidospår.

James Hardie Industries, ett byggföretag som grundades i Australien, krediteras med att utveckla FRC som ersättning för skadlig asbestbeklädnad eller sidospår. Asbest beklädnad förbjöds i många länder under 1980-talet efter att det blev allmänt ansluten med orsaka andningsproblem samt lung- och bröstcancrar. Den användes ofta på hus och kommersiella byggnader byggda mellan 1930- och 1970-talet. Asbest anses mycket giftiga och måste bara bort av proffs. Byggare eller villaägare som misstänker en byggnad innehåller asbest sidospår eller beklädnad bör rapportera detaljerna till en folkhälso styrelse; labbtester kan krävas.

Cement beklädnad finns i många olika färger. Den stora variationen av cement sidospår eller fasad finish inkluderar tegel, sten, granit eller marmor. Olika strukturer av kapslingen finns såsom slät eller en träfibrerna utseende. Cement sidospår eller beklädnad är också ibland kallas fasad eftersom bygger fuktläckage och anses som väderbeständighet för byggnader. Cement-fiber beklädnad är också termiter och brandsäkra.

FRC eller cement beklädnad anses både lätt att arbeta med och enkel att underhålla. Det placeras på byggnader i skivor eller paneler som överlappar. Beklädnad säljs i olika tjocklekar. Vissa cement sidospår eller beklädnadspaneler är gjorda för att snäppa isär medan andra måste skäras med en elektrisk såg.

Paint fungerar oftast bra på beklädnad gjord av cement. Till skillnad från trä beklädnad eller sidospår som tenderar att krympa och expandera med förändringar i vädret, cement sorter är mer konsekvent. Paint är inte så troligt att skala på cement sidospår som det är på trä. När miljövänlig cement beklädnad används, många människor föredrar att använda färger med låg flyktiga organiska ämnen (VOC) för att främja den gröna eller miljö, tema.