Vad är Vinyl Sammansättning Tile?

December 31

Det finns två typer av vinylsammansättning kakel, vinyl asbestplattor (moms) och vinylsammansättning kakel eller VCT. Tillverkningen av vinylasbest kakel avbröts 1982 på grund av hälsoproblem kopplade till asbest. Vinyl sammansättning kakel är ett golvmaterial som används främst i kommersiella applikationer. Golvet finns i olika utföranden som erbjuder varierande grad av halkskydd.

Tillverkningsprocessen används för att göra vinyl sammansättning kakel förvandlar vinyl marker i solida skivor av golvbeläggning. Värme appliceras på vinyl marker, som sedan pressas till ark. Därefter skär en maskin arken i kakel. Den vanligaste storleken på vinylsammansättning kakel är en 12 med 12-tums (30,48 cm) kvadrat, vilket är 1/8 tum (0,32 cm) i tjocklek. Plattorna är förpackade och förbereds för leverans till kunder över hela världen.

Under installationen är ett rutnät eller mönster överförs till golvets yta, oftast med en krita linje. Detta galler är avgörande under installationen eftersom det håller plattorna kör rakt och i rätt inriktning. Nästa arbetare använda en vanlig V-notch murslev för att sprida en viss typ av lim avsett för VCT över tillämpliga golv området. Plattorna är sedan inställt på plats. Efter avlägsnande överflödigt lim, ett vägt vals som används för att applicera tryck på golv för att skapa en god bindning.

Dess hållbarhet och hög nötningsbeständighet gör vinylsammansättning kakel ett attraktivt och praktiskt golvmaterial för användning på sjukhus, varuhus och andra högtrafikerade områden. Korrekt underhåll kräver strippning och vaxning golvet på en regelbunden basis för att hjälpa den att behålla sin glans. Vaxet eller färgen bidrar till att skydda golvet från att ådra mindre skador. Plattor som blir skadade helt enkelt bort och ersättas med en ny platta.

Periodvis måste en buffert maskin också användas för att avlägsna smuts, fett eller smuts. Maskinen roterar specifikt stora kuddar som skär genom uppbyggnaden. En annan process som används i golvunderhåll är stripp, vilket innebär att tillämpa en kemisk till golvet för att ta bort lager av oönskad tätningsmedel och / eller vax uppbyggd. Underhållen på dessa sätt, kan en vinylsammansättning klinkergolv hålla attraktiva och funktionsdugliga i många år.

  • Golv buffertar skall regelbundet användas för att försiktigt lossnar smuts och lämnar en blank yta på vinyl sammansättning kakel.