Vad är munk Muffins?

June 15

Munk muffins är små, runda kakor gjorda med donut smet istället för muffin smet. Istället för att vara stekt som den typiska munk är, är muffins bakas inuti smorda muffin burkar. Muffins är typiskt belagda med kanel, socker och smör, men kan också ätas med honung eller sylt, om så önskas. Det är vanligt att äta donut muffins som en frukost mat men många väljer att äta dem som en efterrätt eller mellanmål mat, liksom.

Smeten används för donut muffins består vanligen av mjöl, socker, bakpulver, ägg, olja, salt och mjölk. Matfett kan användas i stället för olja, och ofta, muskot och kanel tillsätts också till smeten. Ingredienserna blandas samman tills slät konsistens och sedan smeten hälls i oljad muffin burkar. Muffins är vanligtvis bakas i 25 till 30 minuter, eller tills gyllenbrun färg. Efter kakorna har svalnat, de är oftast doppas i smält smör och beströdda med socker och kanel.

Muffins kan också ätas vanligt eller med sylt, gelé, eller honung, om så önskas. De små kakor kan också fyllas med sylt eller fruktkonserver, vilket gör dem lika i smak geléfyllda munkar. För att göra detta, bagaren injicerar normalt de kylda muffins med fyllningen med hjälp av en bakelse väska. Jelly donut muffins kan beläggas med strösocker eller ätas slätt. Vissa föredrar att doppa muffin i gelé i stället fylla det, eftersom det är oftast lättare.

Vid beläggning muffins, kan bagaren doppa liten kaka i smält smör eller margarin och strö socker, kanel, eller strösocker ovanpå muffins. Muffins kan också doppas i en skål med blandad kanel och socker, och detta kommer normalt att en tyngre beläggning på muffins. Smör eller margarin behövs normalt för beläggning eftersom det ger en yta för beläggningen att hålla sig till och lägger till en smörig smak som kompletterar smaken av muffins.

Denna typ av muffin är perfekt för dem som njuter av smaken av munkar, men har bara en begränsad mängd tid att göra dem. Under de flesta omständigheter kan donut muffins göras på mindre än en timme. Dessutom muffins använder vanliga ingredienser som de flesta redan skulle ha tillgängliga i hemmet. Ovanpå det, de är normalt lägre i fett än vanliga munkar, eftersom de är bakade i stället för stekt i fett och olja.

  • Munk muffins är vanligtvis med kanel, socker och smör.