Organisera din dator

June 12

Ett av problemen som datorerna närvarande är att det är svårt att veta exakt när du behöver sitta ner och organisera det. När allt är din dator inte precis som din skrivbord där den fallande torn av papper kan berätta att det är dags att räta upp saker. Istället är den största aning om att det är dags att börja organisera din dator kan vara när du först slår på den.

När du först slår på datorn, har du svårt att se din bakgrund på grund av det stora antalet ikoner? Är du har svårt att hitta den filen du behöver, även om du har letat efter fem minuter? Är din dator långsammare än du tror det borde, och tar mer tid att "tänka" om saker? Om du har svarat ja på någon av dessa frågor, då är det dags att börja organisera din dator. Här är några enkla riktlinjer som du kan använda för att börja få din dator under kontroll igen.

  • Skapa breda kategorier. Tänk på breda kategorier som du kan börja placera dina olika datafiler till. Till exempel kanske du vill använda en del av dessa kategorier: Spel, Work Files, personliga filer och finansiell Filer. Om du råkar dela datorn med andra, då kan du också skapa de breda kategorier beroende på deras namn. Till exempel kan du göra en fil för Jason och en annan för Jenna.
  • Använd underkategorin mappar. I breda kategorier, börja göra några undermappar för att hålla saker och ting lite mer organiserad. Till exempel i din Finansiell Mapp, kan du ha en separat mapp för varje räkenskapsår att du har poster för. I vart och ett av dessa undermappar, kan du även gå in mer i detalj, och skapa mappar för dina kontoutdrag, räkningar, kvitton, fakturor, och så vidare.
  • Periodvis rensa datorn. Minst en gång i månaden bör du gå igenom ditt system och rensa ut vad du inte behöver. Ta inte bort filerna för alltid ändå. Istället spara dem på en DVD eller flash-enhet för senare hämtning. När du har gjort dessa kopior, ta bort dem från datorn. Detta kommer att frigöra välbehövliga lagringsutrymme på din dator, och hjälpa den att fungera mycket mer effektivt.
  • Håll området runt datorn ren. Även om det kanske inte direkt en del av din dator, området runt datorn har en stor inverkan på hur systemet fungerar. Datorer behöver mycket luft för att fungera effektivt, det hjälper till att hålla maskinen sval. Men, om du har en massa skräp runt datorn, då du kan vara hämmande förmåga datorn för att svalna. Detta gör inte bara datorn fungerar mindre effektivt, men kan också potentiellt skada datorn. Ta dig tid att räta upp området runt datorn och hålla den fri från skräp.