Vad är en Temper Mill?

August 22

Ett temperament kvarn är en ytbehandlingsanläggning som bearbetar stål i form av plåt för att ge den extra styrka och jämn planhet till ytan. Metallen formningsmetod vid ett temperament kvarn innebär rullande arken stål genom så kallad kallreduktionsprocess eller temperament pass. Detta ökar densiteten hos stålet genom att minska dess totala tjocklek mellan vanligen 1,5% till 2% utan att låta stålet att sprida ut under tryck. Efter stål har passerat genom ett temperament kvarn, det är mer användbar och pålitlig på tillverkning anläggningar som måste forma den ytterligare eller skär den med laser och plasmautrustning.

Metall bildar med hjälp av en humör kvarn är ett viktigt steg i stålframställningsprocessen. Detta beror på att fräsarbete följer oftast omedelbart efter plåt eller stålplatta har glödgat, sparken, och kyls. Glödgningsprocessen tenderar att lindra mikrokristallint påfrestning till en sådan grad i stålet att den visar en tendens att böjas i icke-likformiga sätt. Denna benägenhet för stretching i vissa områden och inte i andra längs ytan är vad humöret kvarnen eliminerar genom att minska stålvolymen med allt från 0,5% till 3,5% av dess totala tjocklek.

Arken stål som drivs genom ett temperament kvarn går igenom en ganska enkel procedur. De kommer i form av rullar av stålplåt som tillverkas i ett varmvalsverk, eller vad som är allmänt känd som en ättikslag linje. En maskin som kallas en uncoiler unwraps dessa rullar av stål och matar in dem i kvarnen. Bruket stål styr också förlängning, eller slutar av stålet, eftersom det bearbetas och förhindrar sträckgräns töjning (YP). Sträckgräns töjning är en missbildning som kan förekomma när diskontinuerliga regioner duka anstränga från påtryckningar och sträck eller plana ut.

Efter det att stålet har passerat genom kvarnen, är dess ytskikt mer likformig. En nypvals eller skjuvning kan också vara närvarande i detta skede, som används för att skära stålet till mindre färdiga segmenten. En maskin som kallas en haspel tar då stålet när det lämnar humöret kvarnen och rullar upp det igen, se till att sidorna är raka liksom.

Många moderna humör kvarn maskiner är automatiserade, med varje funktion i plåt bearbetning exakt kontrollerad. Dessa funktioner kan innefatta automatisk konstant rullande kraft och töjning kontroller (AFC) och (AEC), samt automatiserad läge och spänningskontroll (APC) och (ATC). Lastning och lossning av stålrullar från maskinerna som ger näring till humöret kvarnen och ta av den färdiga produkten kan även automatiseras, och detta kan innefatta en högtrycksvatten foder som förhindrar pressning av stålet i valsningsprocessen. Typiska hastigheter för en automatiserad humör kvarn intervall från 656 till 2953 fot (200-900 meter) stål per minut beroende på produktionsschemat för anläggningen.

  • Ett temperament kvarn används vid bearbetning av stål plåt.