Vad är Marron Glacé?

August 19

Kanderade kastanjer är kastanjer som kanderad i en sirapslösning och sedan torkas. De är mycket populär i Frankrike, en nation av ivrig kastanje konsumenterna, och de kan hittas i andra delar av världen också, särskilt under semesterperioden. En sann marron glaserade tar flera dagar att laga mat från början till slut, vilket gör det en dyr delikatess, även om vissa människor fuska på tillagningsprocessen; fans av denna traditionell fransk mat anspråk på att kunna smaka skillnaden.

Människor har ätit kastanjer under mycket lång tid i Europa. Under medeltiden, var kastanjer mals till mjöl i många delar av Europa, och muttrarna var en värdefull proteinkälla för människor som inte hade råd kött eller höja djur. Den rika, nötig smak av kastanjer fortsatt populär efter fler näringsämnen livsmedel blev mer tillgänglig, och rostade kastanjer är ett gemensamt erbjudande i många europeiska länder i dag, tillsammans med gelato smaksatt med kastanjer, desserter med mark kastanjer, och marron glaserade.

Receptet för marron glaserade verkar ha uppstått på 16-talet, runt Lyon. För att göra denna maträtt är kastanjer skalade och blanche att ta bort deras fibrösa membran innan de blötläggas i en sockerlag. Sirapen och kastanjer periodvis värms uppmuntra absorptionen av sirapen, och när alla sirapen har avdunstat eller absorberats, är kastanjerna torkas. Den färdiga produkten är en fux med en yttre beläggning av socker och en rik, kanderad interiör. En Kanderade kastanjer kan vara en god mat som det är, och dessa kande kastanjer används också som garnering på desserter, särskilt under semestern.

För att göra glaserade kastanjer, börja med att skala omkring två och en halv pounds (ett kilo) av kastanjer och sedan blanchera dem i lättsaltat vatten för att lossa deras membran. Skala membranen utanför kastanjerna och kasta vattnet, och ogiltigförklarade dem. I en tjockbottnad kastrull, värm en liter (en liter) vatten tillsammans med två rågade koppar socker och en krossad vaniljstång tills allt sockret har lösts upp, och sedan sjuda i fem minuter. Lägg kastanjerna, låt blandningen koka upp och koka i 10 minuter. Täck sedan kastrullen och låt det sitta ostört i 12 timmar.

Efter 12 timmar, värm blandningen igen, föra den till kokning under en minut och sedan täcker kastrull och låta den stå i 24 timmar. Vid slutet av denna tidsperiod, värm igen, håll vid kokning under en minut, täck och låt stå under 24 timmar igen. Upprepa denna process tills all sirap har absorberats, och sedan lägga de kanderade kastanjer på tork i en varm ugn. Låt dem svalna helt, och använd sedan som önskas; efter allt detta arbete, kan du se varför en enda marron glaserade kan hämta ett högt pris på en parisisk godisaffär!

  • Torkade vaniljstänger, en ingrediens i marron glaserade.
  • Marron glaces är mycket populär i Frankrike.