Pool Rengöring Tips

July 7

Pooler är uppfriskande roligt, och de är ett bra sätt att njuta av din trädgård under de varma månaderna. Det finns emellertid en hel del underhåll som går in hålla poolen redo att simma i och ser vacker.

En av de viktigaste delarna av att äga en pool är att hålla den ren. Löv, smuts och annat skräp samlas i vattnet med tiden, med golv, sidor och stegen i poolen måste vara rensat och hållas rena. Men vad exakt behöver göras för att bäst rengöra din pool?

Det finns några viktiga saker att komma ihåg när du rengör din pool, men för att hålla poolen ren du behöver också några grundläggande verktyg tillsammans med rengöring kunskap för att uppnå bästa resultat. En skimming netto, en alg borste och pool vakuum är särskilt viktiga.

Prova de här stegen för att få bästa resultat vid rengöring:

  • Rena löv och skräp. Först av allt bör du skumma bladen och annat flytande skräp från vattenytan. Denna process kan vara snabb eller det kan ta flera minuter beroende på hur många träd eller buskar du har nära poolen som kunde kasta löv. Med hjälp av en långskaftad net, sveper över ytan och plocka upp allt du kan se. Töm nätet och upprepa detta steg tills vattnet ser klart och fritt från skräp.
  • Pensla Golv och väggar. Alger och smuts kan samla in och sprida över botten och sidor av din pool, så du måste skrubba regelbundet. Använd en skurborste med långt skaft gjord för att rengöra din pool. Gå över hela din pool, uppmärksamma eventuella områden med uppbyggnad. Om din pool har någon bricka, kan du behöva skrubba dessa områden med en speciell borste för att hålla dem rena.
  • Använd en Vacuum. Du kan hitta och använda dammsugare gjorda för din pool. Du bör använda en av dessa på din pool varje vecka eller så. Du har också möjlighet att inrätta ett automatiskt poolrengöringssystem. Dessa kommer att suga upp smuts och skräp på botten av din pool och sparar tid och ansträngning. Detta kan emellertid vara dyra.
  • Rengör sil och filter. Se till att du regelbundet tömma några silar och rengör eller byt filter som behövs. Detta kommer att säkerställa att ditt vatten stannar så rena som möjligt.

Pooler kan vara mycket roligt, och med rätt skötsel och underhåll kan de ser bra ut och hålla ren.