Vilka är fördelarna med att äta potatis?

August 25

Potatis är grönsaker som växer under jord och frodas i svala, mörka platser. Medan de i huvudsak odlas i trädgårdar, kan de också odlas i plåt soptunnor fyllda med smuts som hålls i svala, mörka platser som källare och källare. För människor som inte har en gård eller möjlighet att odla en trädgård för sin potatis, ibland växer dem i en papperskorg är deras enda alternativ.

Potatis har sitt ursprung i Anderna i Peru och Bolivia. Spanska conquistadorerna blev intresserad nog i potatis under sina uppdrag som de tog några hem till sitt land. Den vegetabiliska blev så småningom en standard på spanska skepp efter att de upptäckt att äta potatis förhindrade skörbjugg.

Äta potatis vid varje måltid har blivit en stapelvara för många familjer, vilket gör potatis nummer ett grönsaks grödan i världen. Potatis ger betydande fördelar för hälsan när ätit ordentligt. De hjälper till att förhindra cancer och kontrollera högt blodtryck och diabetes.

Det är viktigt att komma ihåg när du förbereder potatisen att lämna huden intakt. Potatisen huden innehåller alla vitaminer och näringsämnen, medan insidan är i princip bara stärkelse. Kokande potatisar i vatten kommer att orsaka dem att förlora viktiga näringsämnen. Om kokning är nödvändigt vid beredning potatis, är det viktigt att hålla vattnet, återanvända den för soppor, för att bevara vitaminer. Det är bäst att baka en potatis med huden intakt när de förbereder potatis för en måltid.

Potato skins innehåller en anti-cancerogena ämne som heter klorogensyra. Denna speciella syra hjälper fibern i potatis absorberar carcinogener som finns i grillad mat. Äta potatis med grillad mat är vanligt och viktigt när bevara hälsan och slåss mot cancerframkallande ämnen.

Äta potatis kan lugna en illamående mage. Potatisen huden innehåller vitamin B6, vilket är bra för att eliminera illamående. Potatis är hög i kalium, och livsmedel rika på kalium tenderar att hålla högt blodtryck under kontroll. En annan fördel med att äta potatis känner fylligare längre, bidrar till att hålla vikten under kontroll.

Diabetiker kan dra nytta av att äta potatis av flera skäl. Potatis innehåller vitamin C, ett näringsämne känd för att hjälpa att reglera sockernivåer i blodet. De innehåller också komplexa kolhydrater. Komplexa kolhydrater måste brytas ner innan de absorberas i blodet. Socker kommer in i blodomloppet stadigt i stället allt på en gång, bidrar till att hålla blodsockernivån stabil.

Potatis kan förberedas flera olika sätt och är extremt mångsidig och roligt att prova på nya recept. De är lätta på smaklökarna och njöt av de flesta. När ätit måttligt vid måltider och förberett ordentligt, kan fördelarna med att äta potatis resultera i ett längre och friskare liv.

  • Många familjer äter potatis dagligen, vilket gör dem till en av världens mest populära grönsaker.
  • Potatismos.
  • Spanska conquistadorerna förde potatis från Anderna tillbaka till Europa.
  • Rostad potatis.
  • Hel och skivad rå potatis.
  • Fyllda bakade potatis.
  • Olika typer av potatis.