Vad är en Brown enstöring Spider?

July 23

Brown enstöring spindlar är giftiga spindlar, infödda till USA och hittade kust till kust. Bortsett från deras potenta gift, brun enstöring spindlar presentera en stor riskfaktor för att de bor ofta i hus.

Den bruna enstöring spider är ljusbrun till brun, och ganska liten vid ca 1/4 "-1/2" (6 mm till 12 mm). Det är täckt med kort hår som ger det en suddig, ibland blankt utseende. Benen är mörkare och inte är stors. På baksidan av den bruna enstöring spider finns en markering som liknar en fiol, med halsen på fiol pekar tillbaka mot den bakre delen av spindeln. Fiolen i sig är oftast svart eller mörkbrun. På grund av detta särskiljande märkning, är bruna enstöring spindlar även kallad violin eller Fiddleback spindlar.

Brown enstöring spindlar kommer att söka avskilda områden att leva i hemmet. Fördelaktiga fläckar är relativt mörk och ostört, såsom garderober, inne kläder eller skor, eller under möbler. De kan också bor utanför huset. Brown enstöring spindlar är inte aggressiva, men biter kan uppstå när spindeln är omedvetet störd. Detta inträffar vanligtvis när halka på kläder, städområden som ett garage, eller när du sover, eftersom spindlar gömmer ofta i sängar.

Symptomen på en brun enstöring spindel bita kan variera beroende på mängden gift injiceras, och hälsan hos offret. Personer med nedsatt system; barn och äldre löper större risk att utveckla mer allvarliga reaktioner. En brun enstöring spindel bita är sällan dödliga, men det kan vara allvarliga, producerar allvarliga influensaliknande symtom som illamående, frossa och feber. Nekros, vilket bryter ner celler och vävnader på platsen för bettet, kan skapa ett öppet sår som tar lång tid att läka. It vissa fall sår kommer att fortsätta att växa, vilket kan leda till potentiellt allvarliga komplikationer. I sällsynta fall systemproblem kan pågå år, vilket orsakar återkommande nekros på platsen för en ny skada.

För att inte uppmuntra bruna enstöring spindlar från att bosätta sig i ditt hem keep mörka områden så rena som möjligt. Ta bort förvaringslådor under sängen, och undvika bedskirts. Använd handskar, långa ärmar och långa byxor när du arbetar i områden som skulle locka bruna enstöring spindlar, liksom garage, vedtrave, ladugård eller skjul. Kolla handskar, stövlar och skor innan glider dem, och skaka ut kläder. Se till att alla skärmar på ditt hem sluta tätt, och använda dörr svep. Tänk plast baljor och plastpåsar för förvaring snarare än kartonger.

Om biten av en brun enstöring spindel din läkare eller närmaste giftcenter. Det finns ingen antivenin men behandling kan ges. Bett av en brun enstöring spindel kan feldiagnostiseras som bett av en luffare spindel, eller till och med symtom på borrelia, så ta spindeln med dig om det är möjligt. Om du inte kan lokalisera spindel, eller är osäker på när du var lite, dra tillbaka dina sängkläder och kolla dina lakan. En krossad eller döda spider fortfarande har diagnostiskt värde.

  • Bett av en brun enstöring spindel kan orsaka influensaliknande symptom som frossa och feber.
  • De äldre kan löpa en högre risk för att utveckla en allvarlig reaktion på en brun enstöring spindel bett.
  • Många spider bites gå obemärkt eller orsakar endast mindre irritation - om en person är allergisk mot spider gift eller giftet är giftig.
  • En bit från en brun enstöring kan orsaka illamående.